A kollégiumi közösségért

Dátum: 2018. május 22.


A közösségi munkáért

Dátum: 2018. május 22.


Tájékozódási futás a Népligetben

Dátum: 2018. május 22.
17-én csütörtökön a Mozgásban a kollégium verseny sorozat keretén beleül került megrendezésre a tájfutás. A rendező Ferenczy Noémi kollégium 16 órakor meg is nyitotta a versenyt. Kollégiumonként 2X2 fős csapat indulhatott bármilyen nemenkénti összeállításban.

Először a lány párosok, a vegyes, majd a fiú párosok indultak. 10 pecsétet kellett megtalálni a Népligetben egy térkép és egy iránytű segítségével, amelyet egy saját lapon kellett rögzíteni, mindezt minél rövidebb idő alatt.

Kollégiumunkat Nagy Anna és Zán Márk, illetve Borbás György és Tolnai Ferenc páros képviselte. 10 induló csapatból óriási futással a Borbás György - Tolnai Ferenc páros szerezte meg az I. helyet. Nem sokkal a dobogóról lecsúszva a IV. helyen végzett a Nagy Anna – Zán Márk páros.
A verseny végén a résztvevők zsíros kenyeret, vizet és müzli szeletet kaptak az energia pótlására. A verseny nagyon szép helyen, jó időben és hangulatban zajlott.

Gratulálunk a versenyen résztvevőknek és helyezetteknek!

Hajrá Váci!!!

Czabai Veronika
Testnevelő

Egy nap a mozgás jegyében - Salamon Ferenc kupa

Dátum: 2018. május 17.
A Váci Mihály Kollégiumban tizenhatodik éve rendezzük meg a Salamon Ferenc kosárkupát volt igazgatóhelyettesünk és kollégánk emlékére. Az idei tanévben kollégiumunk elnyerte az ’Oktatási Hivatal Bázisintézménye’ megtisztelő címet, így az idei emléktornát kissé kiszélesítve, bázisintézményi programnak hirdettük meg, betekintést adva a kollégiumunkban zajló sportéletről a többi érdeklődő kollégium tanárai és diákjai számára.

Debreczeni Zsuzsanna intézményvezetőnk megnyitója után, melyben megemlékezett nemrég eltávozott, nagy kosárlabdázó múltú Krumesz György munkatársunkról is, rövid bemelegítést követően elkezdődött a vetélkedés, melyen idén három csapat vett részt nagy lelkesedéssel: a közös tanárnő-lány diák, a férfi tanárok és a fiú diákok csapata.
A körmérkőzések nagy izgalmakat, és vidám perceket hoztak úgy a résztvevőknek, mint a szép számmal megjelenő szurkolóknak, de az igazi izgalmakat mégiscsak az utolsó, döntővel is felérő férfi tanár- fiú diák mérkőzés szolgáltatta, melynek végén a tanárok egy kosárral bizonyultak jobbnak a diákoknál, így sikerült megvédeniük a tavalyi elsőségüket, és ők emelhették újra magasba a torna serlegét!

Persze a végén mindenki örült az okleveleknek és az együtt elfogyasztott, jól megérdemelt tortának. Mindenkinek köszönjük a részvételt, külön köszönet a Sport munkaközösségnek, különösképp Czabai Veronika és Bódi János kollégáknak a szervezői munkáért!

Hajrá Váci!

Bukovics András
intézményvezető helyettes.

Egészségnap a kollégiumban

Dátum: 2018. április 27.
Hagyományainkhoz híven immár negyedik alkalommal került megrendezésre 2018.04.24-én ez a témanap. Bázisintézményi bemutatóként más oktatási intézményekből érkező kollégáknak is bemutathattuk, hogy nálunk hogyan valósul meg a KNOAP-hoz kapcsolódó Testi és lelki egészségre nevelés.

Mottónknak Hippokratészi idézetet választottunk:

“Amit eszel, azzá leszel!”-címmel.

A nyolc állomáson olyan ismeretekhez juthattak diákjaink, illetve olyan készségeket sajátíthattak el, melyek segítségével képesek lesznek az egészségi állapotukat megóvni, megőrizni, fenntartani.

Az állomásokon megismerkedhettek:

 az egészséges táplálkozás alapjaival, illetve az étkezési zavarokkal
 a víz éltető erejével
 a jelzőrendszerként működő beszélő testtel
 a gyógynövények, fűszernövények felhasználásával
 a gyümölcsökben, zöldségekben rejlő vitaminok erejével
 a rendszeres testmozgás jótékony hatásával a testre és a lélekre
 az elsősegélynyújtás alapjaival

Önként jelentkező diákjaink véradáson is részt vehettek, melyet kimondottan, erre a Témanapra szerveztünk. Az alapos előkészítésnek köszönhetően sok diák járult hozzá mások életmentő műtétjéhez vagy egészségéhez. Ezúton is mindenkinek köszönjük a segítséget.

A regisztrációnál a csapatok egészséggel összefüggő csapatnevet választottak.

A nyolc induló csapat közül az Édeseprek nyerték meg a fődíjként felajánlott egészséges Sárgarépatortát.


Gáspár Ágnes, Kiss Ágota
szervezők


Budapest, 2018. 04. 26.

<< Előző oldal 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 Következő oldal >>

Content Management Powered by UTF-8 CuteNews