Házi foci bajnokság

Dátum: 2018. október 11.
Ez a kedd este rendhagyó módon nem a pihenésről és az esetleges tanulásról szólt, hanem a sportról, mégpedig a futballról a Váci Mihály Kollégium hátsó beton udvarán. Az időjárás sem szólt közbe, hiszen a csapatok még igaz hűvös, de napsütötte időben kezdtek hozzá a bemelegítésnek és az első meccseknek. Most pedig jöjjön egy kis beszámoló a mérkőzésekről.

Négy csapat, négy szín, négy teljesen az átlagostól eltérő csapatnév, sok gól és nagy izgalmak jellemezték az estét. Az első mérkőzésen a Tanárevők a Táposok csapatával mérték össze az erejüket, és hamar kiderült, hogy melyik csapat bírja jobban a hideget, az meccset simán nyerték 4-0ra a Tanárevők. A második összecsapáson az InterVáci fogadta a tanárokkal felálló Szentek vegyes csapatát, akik elvitték mind a három pontot, és hagytak három gólt az ellenfél kapujában. Egy pár perces szünet után már a harmadik találkozón szurkolhattunk, az Interváci és a Tanárevők meccse bizonyult a leg gólgazdagabb találkozónak az estén, amely nagyon sportszerűen zajlott és 2-12re végződött. A negyedik ütközet a Táposok és a Szentek között zajlott, volt itt keresztlécen csattanó labda, kapus lábai között begurított és a hosszú felsőbe lőtt gól is, minden, ami egy jó futball mérkőzéshez kell, a végeredmény 1-6 lett. Kis bemelegítés után jöhetett a bronz mérkőzés, amelyet az InterVáci vívott a Táposokkal, olyan volt, mint 1953. november 25.-én, csak nem 105.000ezer néző előtt és nem a Wembleyben, de a vége 6-3 lett, a Táposoknak. A döntő összecsapás igazán szorosra sikerült, sok kihagyott helyzettel, és végül egy szerencsés góllal nyerte meg a tornát a Tanárevők csapata. Az első három helyezett érmet és oklevelet kapott. Gratulálunk minden csapatnak!

1. hely Tanárevők
2. hely Szentek
3. hely Táposok
4. hely InterVáci

Szervezők: Bódi János, Bukovics András, Czabai Veronika

Cikk szerzője: Varga Zsófia

Tanévnyitó Közgyűlés

Dátum: 2018. október 11.
VMK DÖK


A Diákönkormányzat 2018. október 3-án megtartotta szokásos tanévnyitó közgyűlését. Itt ismertettük a diákok jogait és kötelességeit, felhívtuk a figyelmet a Házirend fontosabb pontjaira, továbbá tolmácsoltuk a pedagógusok bemutatkozó sorait.

A közgyűlést Debreczeni Zsuzsanna intézményvezető köszöntője zárta, majd Káldi Etelka tanárnő ismertetett egy tavaszi programlehetőséget: buszos kirándulást a Kazán-szoroshoz.

Köszönjük minden DÖK képviselő munkáját. Különösen köszönjük Horváth Petrának, Léstár Noéminek, Tormási Izabellának, Korom Csengének és Török Idának a szövegek felolvasását és Orsós Henriknek, hogy mindezt jeltolmácsolta a hallássérült diákok felé.


Ozsváth Orsolya, Besenyei Gábor és dr. Tóth Gyula DÖK patronáló tanárok

Szerződés

Dátum: 2018. október 11.
2018.09.18-án Én és Ők játékos csoportfoglalkozás keretében ismerkedtünk meg egymással. Ágota nénitől kaptunk egy önismereti feladatlapot, amit előre kitöltöttünk, majd a foglalkozáson ismertettünk egymással. Kiderült, hogy milyen sokszínű egyéniségek alkotják a csoportot, ennek ellenére mégis sok bennünk a közös, sok mindenről hasonlóan gondolkodunk. Ezt követően közösen megfogalmaztunk a társas együttműködés irányelveit, amely innentől kezdve mindannyiunkra érvényes. Ezt papírra, illetőleg mindenki aláírásával hitelesített szerződésbe rögzítettük. Majd Én mint „öreg vácis” diák felavattam a kisgólyákat. Biztosítottam őket arról, hogy mindenben támogatom őket, Ők megígérték, hogy teljes szívünkkel és lelkükkel azon lesznek, hogy kiérdemeljék a „vén diák vácis” nevet!

Kiss Ágota tanárnő és Csepi Boglárka tanuló
I/3 csoport

Aradi Vértanúk

Dátum: 2018. október 11.
Október 4-én megemlékeztünk az aradi vértanúk napjáról.
Délután Lampert Péter tanár úrral az első emelet diákjai tették tiszteletüket a Batthyány örökmécsesnél. A nap folytatásaként, az első emeleti tanulóban az első és a második emeleti fiúk részt vételével egy filmet tekintettünk meg az aradi vértanúkról.

A tizenhárom elítélt mellett emlékeztünk arra a három honvédtisztre is, akiket 1849 augusztusa és 1850 februárja között szintén Aradon végeztek ki.

A három honvédtiszt neve: Ormai Norbert, Kazinczy Lajos honvéd ezredes, Ludwig Hauk alezredes.

Budai Éva
nevelőtanár

Nemzeti Gyásznap

Dátum: 2018. október 11.
2018.október 4-én, „Az aradi vértanúk emléknapja” alkalmából, közös megemlékezésre és gyertyagyújtásra vártuk diákjainkat a lány oldal első emeletén.

Török Ida szavalata után, Szlucska Dóra beszélt az emléknap történetéről.

Ezt követően „Arad, a magyar Golgota” című film, és Katona Tamás történész segítségével élhettük át az aradi vértanúk utolsó, megrázó óráit.

Szabó Eszter szavalata után az emeleti „Életfa” alatt helyeztük el a megemlékezés mécseseit, tisztelegve az 1848/49.évi szabadságharc mártírjainak emléke előtt.

Tóth Zsigmondné
nevelőtanár

<< Előző oldal 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 Következő oldal >>

Content Management Powered by UTF-8 CuteNews