Medveles

Dátum: 2019. február 6.
„ Medvelesen a Hargitán és egyéb huncutságok” címmel került sor a „Kitekintő” mestertanári programsorozat következő alkalmára intézményünkben. A technikai akadályokat, korlátokat ötletesen áthidalva, egy bensőséges hangulatú közösségi együttlétté alakult az este, amikor a társpartnerünk segítségével macikat, őzeket, vaddisznókat leshettünk, gondolatokkal és érzésekkel gazdagodhattunk egy egyszerű erdélyi erdész, erdő-mező szerelmesének tolmácsolásában, az általa készített csodálatos fotóknak köszönhetően. Eszmét cseréltünk környezetgazdálkodásról, biodiverzitásról, a szülőföld iránti kötődésről, szeretetről. Köszönet az előadást alátámasztó csodálatos fotókért Rosu Róbert erdésznek!!

A jelenlévőkkel a téma kapcsán Baróti Anasztázia Beatrix, kollégista osztotta meg gondolatait és a gyakorlatban jól hasznosítható tanácsokkal látta el az erdőben túrázni kívánó ifjakat és lányokat! Lehengerlő előadásmódja sokáig emlékezetes marad számunkra!!! Külön örömünkre szolgált, hogy Beatrix gondolataihoz csatlakoztak kollégista társaik is, lányok és fiúk egyaránt, valamint a tanári kar jelenlévő tagjai is!!

S hogy a test sem maradjon táplálék nélkül, az est végén szatmári szilvalekvárral töltött farsangi fánkkal vendégelték meg a 3/1 csoport lányai Vámosi Irén tanárnő irányításával a jelenlévőket. Elvégre farsang van!! A fánksütésre és fogyasztásra a legkedvezőbb idő!!

A mellékelt fotók az esten készültek Török György Tanár Úr és segítőinek – Linka Bence és Török Ida - közreműködésével. Köszönjük szépen!!

Horváth Petra, kollégista, 3/1 csoport
Budapest, 2019.02.05.

Pénzhét

Dátum: 2019. február 6.


Afrikai helyzetkép

Dátum: 2019. február 4.
„Afrikai helyzetkép és egyéb migrációs ügyek” címmel került sor 2019. január 29-én a „KITEKINTŐ” mestertanári programsorozat következő alkalmára.

Vendégelőadónk, Felegyi Júlia Zsuzsanna, a témával foglalkozó migrációügyi szakember, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem munkatársa, a hadtudományok doktorandája egy fergeteges, a kissé nyomasztó téma ellenére is egy jó hangulatú, interaktív előadást tartott. Megosztotta a jelenlévőkkel sajátbőrös tapasztalatait a kérdéssel kapcsolatban, színesítve mondanivalóját a nemrég Afrikában készített fotóival, amelyek nagy sikert arattak a jelenlévők körében.

Köszönjük az élvezetes előadást és a tartalmas, friss és hasznos információkban gazdag estét!!

A mellékelt fényképek az előadáson készültek Török Ida és Linka Bence kollégisták által Török György Tanár Úr irányításával.

PS: A „KITEKINTŐ” következő alkalmára 2019.február 5-én kerül sor „Medvelesen a Hargitán és egyéb huncutságok” címmel.
Közreműködik: Baróti Beatrix, kollégista.

Szeretettel hív és vár minden érdeklődőt Vámosi Irén tanárnő, mesterpedagógus, a „KITEKINTŐ” programgazdája.

Pályaorientáció a kollégiumban

Dátum: 2019. február 4.
2019. január 15-én tartottam előadást a bázisintézményi program keretén belül, „Pályaorientáció a kollégiumban” címen.
Igyekeztem átfogó képet adni a pályaorientáció fejlődéséről, a kollégiumban folyó pályaorientációs lehetőségekről. Egy kisfilmen keresztül érzékeltettem, hogy mindenki munkájára, minden szakmára nagy szükség van.

Törekedtem gyakorlati oldalról megközelíteni a pályaorientációt, hogy hasznos módszertani útmutatásokat adjak a kollégáimnak. Több kérdőívet is lefénymásoltam, hogy a csoportnevelők a saját csoportjukban is tudjanak ebből foglalkozásokat tartani. Egy „Munka-érdeklődés” kérdőívet együtt töltöttünk ki, hogy a kollégák megtapasztalják, hogyan működik mindez a gyakorlatban. Több hasznos honlapot is megmutattam, ahol többek között ismerkedhetnek szakmákkal, önismereti kérdőívekkel is.

Adtam ötleteket a foglalkozásokhoz, mint pl. pályafa, önismereti társasjátékok.

A visszajelzések alapján úgy érzem, hogy sikerült átadnom a pályaorientációs ismereteimet, és a gyakorlatban is tudják majd a munkatársaim alkalmazni az itt elhangzott és bemutatott témákat.

Borbély Zsuzsanna
pályaorientációs nevelőtanár

Medveles a Hargitán

Dátum: 2019. január 29.


<< Előző oldal 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 Következő oldal >>

Content Management Powered by UTF-8 CuteNews