Karácsonyi ünnepség az első emeleten

Dátum: 2018. december 19.
A karácsony a szeretet, a meghittség ünnepe.

Ennek szellemében, idén is megleptük az első emelet diákjait az emelet nevelőtanárai által összeállított műsorral. Szerettük volna felhívni „gyermekeink” figyelmét arra, hogy az ünnepre való készülődés és lázas karácsonyi ajándékvásárlás közben ne feledkezzenek meg azokról a hagyományos értékekről, melyről az Advent szól: az Emberségről, az Odafigyelésről, a Szeretetről, a Hitről, a Békéről és egymás Tiszteletéről.

A megemlékezésünket a karácsony témakörével kapcsolatos népi, zene-és filmművészeti, képzőművészeti, irodalmi, és modern elemekből állítottuk össze.

Az ünnepi műsort követően megvendégeltük diákjainkat, minden földi jóval, bejglivel, kaláccsal, mandarinnal, illatos gőzölgő fahéjas teával, és kedveskedtünk nekik általunk készített, karácsonyi ünnepi köszöntővel.

Az alábbi gondolatokkal kívánunk mindenkinek Békés Ünnepeket!

„Karácsonyi szeretet, csend és béke
Legyen ott az ünnepvárásban,
A fellobbanó gyertyalángban,
A sülő kalács illatában,
A csengő harangok hangjában,
Az egymásra mosolygásban,
A szemek tükrözte ragyogásban,
A hit csillagában,
A világban!
Legyen szeretet, csend és béke
A lelkek találkozásában.
Áldott ünnepeket!”

Első emeleti nevelőtanárok
Budapest, 2018. 12. 11.

Fiú emeleti karácsony

Dátum: 2018. december 19.
Idén 2018. december 11-én tartottuk az emeleti karácsonyt.
Egy kis műsort szerveztünk, beszéltünk az adventről, a karácsonyról, a szeretetről és a családról.

Mindenki röviden átgondolta, hogy mit jelent számára karácsony ünnepe. Kellemes ünnepi hangulatban hallgattuk a karácsonnyal kapcsolatos zenéket. Ezt követően egy közös vacsorával zártuk a délutánt.

Budapest, 2018. 12. 12.

első emeleti nevelőtanárok

Csocsó és pingpong bajnokság

Dátum: 2018. december 18.
Az idei év utolsó sport programja a már hagyományokkal rendelkező házi csocsó és pingpong bajnokság volt, melyet 2018.12. 13-án rendeztünk kollégiumunkban. Jelentkezőkből nem volt hiány, mind lány és fiú oldalról képviseltették magukat a diákok. Az egész napot felölelő programban 3 kategóriában lehetet nevezni. Lány pingpong, fiú pingpong és csocsó azaz asztalifoci. Este 9-ig tartottak a meccsek a jó hangulatról pedig a képek tanúskodnak.

Eredmények:

Fiú pingpong
Arany: Ernszt Márton
Ezüst: Jakab Roland
Bronz: Gódi Attila

Lány ping pong:
Arany:Kozma Kitti
Ezüst: Rádai Teri
Bronz: Jakubovics Korina

Csocsó
Arany: Gódi Attila/ Béres Balázs
Ezüst: Ernszt Márton /Jakab Roland
Bronz: Baróti Anasztázia/ Kovács István


Gratulálunk a győzteseknek az eredményeikért es a többieknek a részvételért.

Bódi János nevelőtanár

EMPÁTIA NAP 2018

Dátum: 2018. december 12.
Idén jubileumi Empátia Napot ünnepelhettünk a kollégiumunkban. Hagyományinkhoz híven november 21-én, az Őszi Pedagógiai Program keretein belül szerveztük meg a sajátos műhelymunkát. Idén három helyszínen próbálhatták ki ügyességüket, kitartásukat az érdeklődők. A saját diákjainkon kívül tíz külső intézmény is képviseltette magát a rendezvényen. Ezúton is szeretnénk megköszönni a Kisfaludy, a Fábry, a Ferenczy, az Uzsoki, a Pannónia, a JAKK, a Szent István, a Mozgásjavító és a Török Béla Középiskolai Kollégiumoknak és a Budapesti Metropolitan Egyetemnek, hogy megtiszteltek bennünket és részt vettek a délutáni érzékenyítésben.

A külső kollégiumokból összesen 42 fő vett részt. Intézményi szinten az állomásvezetőkkel és a játékokat kipróbáló diákokkal, kollegákkal együtt közel 200 főt sikerült megmozgatnunk.

Idei meghívott vendégünk, volt kollégista diákunk, Matics Ádám vak súlyemelő élménybeszámolóját hallgathatta meg a közönség.
Segítő vendégünk volt Kónya Barbara és a jelenlegi diákjaink közül Orsós Henrik, Kovács Attila, Sunny kutya, Kovács Éva, Szedlák Csaba és a nagyothalló diákjaink: Fábián Dóra, Incze Krisztina, Kallos Gabriella, Krisztián Ferenc, Matuska Glória, Pecze Rita és a külsős jeltolmács, Horváth Hajni. Gitáron kisért: Pethő Csaba. Köszönjük szakszerű munkájukat.

Köszönjük továbbá az Empátia Nap lebonyolításában közreműködő DÖK-ös és IKSZ-es diákok és az állomásgazda pedagógusok munkáját.

Reméljük, hogy jövőre ismételten találkozunk!

Budai Éva, Balássyné Ambrus Mónika, Ozsváth Orsolya szervezőkHa megnyitod ezt a fájt, egy képes beszámolót láthatsz az eseményről:

Dokumentum az Empátia Napról

Meglepetésparty

Dátum: 2018. december 6.
Az idei évben is a bőség volt jellemző a már több, mint 10 évet megért harmadik emeleti rendezvényünkre.

A party kosarából ki-ki ízlésének megfelelően csipegethetett. Vámosi Irén tanárnő nyitó szavai után a kollégistáink vették birtokukba a színpadot.
Elsőként Polyák Anita mondta el társaihoz intézett saját versét, csodálatos adventi üzenetét.

Illés Nikoletta Edit Piaf egyik közkedvelt dalát csempészte a nagy közös kosárba, nagy sikerrel.

Orsós Henrik, mint a testvércsapat diákja, nem érkezett üres kézzel vendégségbe hozzánk: saját gitárkísérettel adott elő angol nyelvű, az adventi időszakhoz illeszkedő dalokat.

Ezután Káldi Etelka tanárnő felvezető szavai után egy fergeteges táncos blokk vette kezdetét, ahol a Duna Televízió péntek esti Felszállott a páva népzenei tehetséggondozó műsorából szemezgettünk, szívnek és léleknek egyaránt boldogságot adó ritmusokból.

A néptáncot egy táncos kompozíció követte " Időutazás a tánc- és a zeneműfajai között Elvis Presleytől napjainkig" Ebben a produkcióban a 3/2-es csoport teljes létszámmal és szívvel -lélekkel vett részt. A koreográfia szintén a csoportbeli Tóth Andrea munkája a betanítással együtt.

A Meglepetésparty állófogadással zárult. Köszönjük Poharánszky Magdolna tanárnő és a 3/3-as csoport munkáját az állófogadás szervezése körül.

Köszönjük Lampert Péter és Török György Tanáruraknak, hogy elfogadták a meghívásunkat a csoportjaikkal együtt az esten való részvételre!

Köszönjük a remek produkciókat, a lelkes munkát, a bőséges kosarat és a kellemesen együtt töltött időt!!

A Meglepetésparty perceit Linka Bence örökítette meg. Köszönjük, Bence!!

<< Előző oldal 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 Következő oldal >>

Content Management Powered by UTF-8 CuteNews