Meglepetésparty

Dátum: 2018. december 6.
Az idei évben is a bőség volt jellemző a már több, mint 10 évet megért harmadik emeleti rendezvényünkre.

A party kosarából ki-ki ízlésének megfelelően csipegethetett. Vámosi Irén tanárnő nyitó szavai után a kollégistáink vették birtokukba a színpadot.
Elsőként Polyák Anita mondta el társaihoz intézett saját versét, csodálatos adventi üzenetét.

Illés Nikoletta Edit Piaf egyik közkedvelt dalát csempészte a nagy közös kosárba, nagy sikerrel.

Orsós Henrik, mint a testvércsapat diákja, nem érkezett üres kézzel vendégségbe hozzánk: saját gitárkísérettel adott elő angol nyelvű, az adventi időszakhoz illeszkedő dalokat.

Ezután Káldi Etelka tanárnő felvezető szavai után egy fergeteges táncos blokk vette kezdetét, ahol a Duna Televízió péntek esti Felszállott a páva népzenei tehetséggondozó műsorából szemezgettünk, szívnek és léleknek egyaránt boldogságot adó ritmusokból.

A néptáncot egy táncos kompozíció követte " Időutazás a tánc- és a zeneműfajai között Elvis Presleytől napjainkig" Ebben a produkcióban a 3/2-es csoport teljes létszámmal és szívvel -lélekkel vett részt. A koreográfia szintén a csoportbeli Tóth Andrea munkája a betanítással együtt.

A Meglepetésparty állófogadással zárult. Köszönjük Poharánszky Magdolna tanárnő és a 3/3-as csoport munkáját az állófogadás szervezése körül.

Köszönjük Lampert Péter és Török György Tanáruraknak, hogy elfogadták a meghívásunkat a csoportjaikkal együtt az esten való részvételre!

Köszönjük a remek produkciókat, a lelkes munkát, a bőséges kosarat és a kellemesen együtt töltött időt!!

A Meglepetésparty perceit Linka Bence örökítette meg. Köszönjük, Bence!!

Erőverseny

Dátum: 2018. december 6.
A Mozgásban a kollégium következő versenye az erőverseny volt a Táncsics Mihály Tehetséggondozó Kollégium szervezésében.

Hét kollégium 12 versenyzője mérhette össze erejét és gyorsaságát. A fiúknak a következő feladatokat kellett egymás után időre végrehajtaniuk:

10 db húzódzkodás,
15 db fekvenyomás a testsúly 80%-ával,
20db lábemelés bordásfalon hátsófüggésben,
25 db tolódzkodás,
30 db guggolás a testsúly 50%-ával.

Az sorrendet sorsolással döntötték el. Kovács Dennis másodikként, Tolnai Ferenc ötödikként indulhatott. A feladatok önmagukban is nehezek, nemhogy időre teljesítve. Maximálisan 10 perc állt a feladatok végrehajtásra. Aki ezt túllépte, kizárásra került, ezért meg kellett gondolni, hogy ki mennyit pihenjen a feladatok közben. Na de a Vácis fiúk kemény legények, ezért ők pihenés nélkül végig darálták a feladatokat! 3 percen belül, csak Feri és Dennis teljesítette a versenyt!

Tolnai Ferenc 2:16:02-es idővel az I. helyet,
Kovács Dennis 2:57:10-es idővel a II. helyet szerezte meg.
Az első három helyezett Oklevél „díjazásban” részesült.

Gratulálunk a fiúknak!
Hajrá, Váci!

Czabai Veronika
Nevelőtanár

Karácsonyi fények

Dátum: 2018. december 6.


Szabó Ervin Könyvtár

Dátum: 2018. december 3.
„Könyvek királyi környezetben”

A „VMK-lépések” Budapest megismeréséért című mesterprogram harmadik útja a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárba vezetett.

Idegenvezetéssel egybekötött könyvtárlátogatáson, kollégiumunk közel 30 diákja és kísérő tanáraik – Lampert Péter, Dr. Tóth Gyula Ernő, Török György tanár urak és személyem -, ismerhettük meg a világhírű könyvtárunk mind a 6 szintjét.

Rövid könyvtártörténet után tanulóink nagy érdeklődéssel néztek meg az első szint Sárkányos gyerekkönyvtárát, a mesék birodalmát.
Kicsi körsétával eljutottunk a 2. szint szabadpolcos könyvei közé, amelynél megmutatták nekünk a könyvek ETO szerinti rendezését.
A 3. szinten az Irodalmi és nyelvészeti olvasóterem különlegességeiről hallottak diákjaink, hogy a későbbi tanulmányaik során majd fölhasználhassák azokat.

A 4. szinten láthattuk az ország leggazdagabb szociológiai gyűjteményét.
Ezen a szinten találhatók a Wenckheim-palota történelmi hangulatú, gazdagon díszített termei, a Nagy olvasóterem, a Kis olvasóterem, a Fogadóterem, az Ezüst terem és az Arany terem, amelyek a szépségük mellett, igen alkalmasak tanulásra, elmélyült olvasásra.

Bepillantottunk a Művészeti és a Bölcseleti olvasótermekbe is!
Az 5. szinten az e-olvasóterem mellett a folyóirat-galériát, valamint a katalógusteremben igazi régi könyvtári katalógusokat is láthattunk.
A könyvtár megismerését a 6. szint Budapest gyűjteményének gazdag anyaga zárta.

Köszönöm tanulóink nevében is az igen alapos, szakszerű tájékoztatást!
Köszönet Török Ida és Linka Bence tanulóinknak, valamint Török György tanár úrnak a rengeteg fényképért, amelyet ez alkalommal készítettek.


Poharánszki Magdolna
szervezőtanár
Bp., 2018.12.03.

Karácsonyi koncert

Dátum: 2018. december 3.


<< Előző oldal 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 Következő oldal >>

Content Management Powered by UTF-8 CuteNews