Kosárlabda torna

Dátum: 2019. február 14.
Izgalmas játék, sportszerű mérkőzések és szoros összecsapások...

Ezek a szavak jellemezték leginkább a 2019. január 23-án megrendezésre kerülő budapesti kollégiumok közötti fiú kosárlabda tornát, amelyen az előzetesen benevezett hat csapat vett részt. A sorsolás után két, hármas csoport alakult ki, ahol körmérkőzéseket játszottak egymás ellen a csapatok. A szép számmal jelen levő nézők sem unatkoztak, ugyanis minden egyes kollégiumot elkísért egy kisebb csapat, szurkolók, akik hangulatot hoztak a csarnokba. Legtöbbször a játékosok hozták őket lázba a szebbnél szebb kosarakkal, megoldásokkal. Több volt a meglepő eredmény, de egyik csapat sem adta magát könnyen. A harmadik helyért a Váci Mihály Kollégium csapott össze a József Attila Kollégiummal, ami inkább egy taktikai csata volt, mint egy látványos kosarakat hozó mérkőzés, és így kevés ponttal, de a Váci csapata szerezte meg a dobogó harmadik helyét. A döntő összecsapást a Horvát és a Pannónia kollégium vívta meg egymás között, ami jó párosításnak bizonyult, az ellenfelek remekeltek, a mérkőzés feléig kiélezett csata szemtanúi lehettünk, de aztán a Horvát Kollégium összeszedetten, lehozta a mérkőzést és az aranyérmet megszerezve első helyen végeztek.

Résztvevők: Deák Ferenc Középiskolai Kollégium, József Attila Kollégium, Pannónia Középiskolás Kollégium, Budapesti Egyesített Középiskolai Kollégium, Horvát Kollégium és a Váci Mihály Kollégium, mint rendező kollégium.

Írta: Varga Zsófia
2019.01.23.

Gazdagodtunk

Dátum: 2019. február 14.
Gazdagodtunk
Február második hétvégéjén levonatoztunk Ceglédre, hogy alapos tudásra tegyünk szert az első világháborút illetően.

Kiválóan megválogatott történész kollégák előadásait hallhattuk; újszerű módszertani ötletekkel is felvérteződtünk.

Bőséges, XXI. századi lehetőségekről is tudomást szereztünk -, rácsodálkoztunk, hogy mi minden van az interneten!?! A családunk történetének felkutatására is ösztönöztek valamennyiünket!
A csekélyke szabadidőnkben a szálloda számos szolgáltatásának örülhettünk - igazi pihenést jelentettek! A szakácsok is elkápráztattak mindannyiunkat!

Hazafelé még ismerkedtünk Kossuth városának nevezetességeivel, a múzeum változatos anyagával; közben csupa kedves helyi lakossal beszélgettünk.

Tanultunk, kikapcsolódtunk - és nagyszerű közösségi élményekkel is gazdagodtunk; ennek létrejöttéért mindenki tevékenyen közreműködött.

Érdemes volt felkerekedni.

Káldy Etelka

Medveles

Dátum: 2019. február 6.
„ Medvelesen a Hargitán és egyéb huncutságok” címmel került sor a „Kitekintő” mestertanári programsorozat következő alkalmára intézményünkben. A technikai akadályokat, korlátokat ötletesen áthidalva, egy bensőséges hangulatú közösségi együttlétté alakult az este, amikor a társpartnerünk segítségével macikat, őzeket, vaddisznókat leshettünk, gondolatokkal és érzésekkel gazdagodhattunk egy egyszerű erdélyi erdész, erdő-mező szerelmesének tolmácsolásában, az általa készített csodálatos fotóknak köszönhetően. Eszmét cseréltünk környezetgazdálkodásról, biodiverzitásról, a szülőföld iránti kötődésről, szeretetről. Köszönet az előadást alátámasztó csodálatos fotókért Rosu Róbert erdésznek!!

A jelenlévőkkel a téma kapcsán Baróti Anasztázia Beatrix, kollégista osztotta meg gondolatait és a gyakorlatban jól hasznosítható tanácsokkal látta el az erdőben túrázni kívánó ifjakat és lányokat! Lehengerlő előadásmódja sokáig emlékezetes marad számunkra!!! Külön örömünkre szolgált, hogy Beatrix gondolataihoz csatlakoztak kollégista társaik is, lányok és fiúk egyaránt, valamint a tanári kar jelenlévő tagjai is!!

S hogy a test sem maradjon táplálék nélkül, az est végén szatmári szilvalekvárral töltött farsangi fánkkal vendégelték meg a 3/1 csoport lányai Vámosi Irén tanárnő irányításával a jelenlévőket. Elvégre farsang van!! A fánksütésre és fogyasztásra a legkedvezőbb idő!!

A mellékelt fotók az esten készültek Török György Tanár Úr és segítőinek – Linka Bence és Török Ida - közreműködésével. Köszönjük szépen!!

Horváth Petra, kollégista, 3/1 csoport
Budapest, 2019.02.05.

Pénzhét

Dátum: 2019. február 6.


Afrikai helyzetkép

Dátum: 2019. február 4.
„Afrikai helyzetkép és egyéb migrációs ügyek” címmel került sor 2019. január 29-én a „KITEKINTŐ” mestertanári programsorozat következő alkalmára.

Vendégelőadónk, Felegyi Júlia Zsuzsanna, a témával foglalkozó migrációügyi szakember, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem munkatársa, a hadtudományok doktorandája egy fergeteges, a kissé nyomasztó téma ellenére is egy jó hangulatú, interaktív előadást tartott. Megosztotta a jelenlévőkkel sajátbőrös tapasztalatait a kérdéssel kapcsolatban, színesítve mondanivalóját a nemrég Afrikában készített fotóival, amelyek nagy sikert arattak a jelenlévők körében.

Köszönjük az élvezetes előadást és a tartalmas, friss és hasznos információkban gazdag estét!!

A mellékelt fényképek az előadáson készültek Török Ida és Linka Bence kollégisták által Török György Tanár Úr irányításával.

PS: A „KITEKINTŐ” következő alkalmára 2019.február 5-én kerül sor „Medvelesen a Hargitán és egyéb huncutságok” címmel.
Közreműködik: Baróti Beatrix, kollégista.

Szeretettel hív és vár minden érdeklődőt Vámosi Irén tanárnő, mesterpedagógus, a „KITEKINTŐ” programgazdája.

<< Előző oldal 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 Következő oldal >>

Content Management Powered by UTF-8 CuteNews