Emlékezés a Kossuth téren

Dátum: 2018. október 16.
A VMK- lépések Budapest megismeréséért mesterprogram 2. útja az ország főterére, a Kossuth térre vezetett, ahol 4 helyszínen róttuk le kegyeletünket.

Elsőként a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium falán lévő emlékjelnél az 1956. október 25-i sortűz, a „véres csütörtök” áldozatainak emlékére meghatódva gyújtottunk mécseseket.

Tovább sétálva a mártírhalált halt Nagy Imre miniszterelnök szobránál gyújtottuk meg mécseseinket, majd diákjainkkal együtt átmentünk a „demokráciába vezető hídon”!

Diákjaink kérésére a - Cipők a Duna-parton - budapesti holokauszt-emlékműnél is jártunk, ahová mélyen megrendülve helyeztük el mécseseinket.

Az emlékezést az esti szürkületben József Attila szobránál zártuk, ahol mécseseink elhelyezése közben diákjaink folytatták a költő: „A Dunánál” című gyönyörű versét.

Az esti fénybe boruló Duna-part és az Országház látványával zárult ez a program.

Nagyon köszönöm a közel 30 tanulónak, akik méltóan képviselték a budapesti Váci Mihály Kollégiumot.

Köszönet Thomán Angéla, Tóth Zsigmondné tanárnőknek, és Dr. Tóth Gyula Ernő tanár úrnak, hogy kísérték diákjainkat, és részt vettek az emlékezésen.

Külön köszönet Kaszás Ildikó tanulónak, aki nagyon szép képeit készített az emlékezésről.

Bp., 2018.10.15.
Poharánszki Magdolna
szervezőtanár

Megemlékezés 56-ról

Dátum: 2018. október 15.


Sajtószoba

Dátum: 2018. október 15.Szeptember 13-án és 27-én délután 16.30-19.30 óra között professzionális portréműterem települt a porta mellé. Diákjaink és tanáraink igazolványképet készíttethettek magukról kék verlaufháttér előtt, illetve négyféle hangulatháttér előtt lehetett üzleti portrét fotóztatni álláskereséshez, önéletrajz kiegészítéseként.

Sajtószobás diákjaink mellett a Photoshop és InDesign szakkör tagjai - a leendő grafikusok - is láthatták, megtanulhatták, hogyan készül a felvétel egy professzionális műteremben. A Sajtószobások a műterem felszerelésében, működtetésében és leszerelésében segédkeztek, míg a Photoshop és InDesign szakkör tagjai a fényképek utómunkáit vállalták magukra. Köszönetet mondunk a laborhátteret és műtermet biztosító Chromogenic Arts kft-nek és Török György tanár úrnak a szervezésért és lebonyolításért, valamint segítséget nyújtó diákjainknak: Bóka Nikolettnek, Garai Szilviának, Matuska Glória Virágnak, Török Idának, Varga Évának, Urbán Szabó Eszternek, Burián Zsolt Tamásnak és Csallóközi Márknak.

Török Gyögy

Házi foci bajnokság

Dátum: 2018. október 11.
Ez a kedd este rendhagyó módon nem a pihenésről és az esetleges tanulásról szólt, hanem a sportról, mégpedig a futballról a Váci Mihály Kollégium hátsó beton udvarán. Az időjárás sem szólt közbe, hiszen a csapatok még igaz hűvös, de napsütötte időben kezdtek hozzá a bemelegítésnek és az első meccseknek. Most pedig jöjjön egy kis beszámoló a mérkőzésekről.

Négy csapat, négy szín, négy teljesen az átlagostól eltérő csapatnév, sok gól és nagy izgalmak jellemezték az estét. Az első mérkőzésen a Tanárevők a Táposok csapatával mérték össze az erejüket, és hamar kiderült, hogy melyik csapat bírja jobban a hideget, az meccset simán nyerték 4-0ra a Tanárevők. A második összecsapáson az InterVáci fogadta a tanárokkal felálló Szentek vegyes csapatát, akik elvitték mind a három pontot, és hagytak három gólt az ellenfél kapujában. Egy pár perces szünet után már a harmadik találkozón szurkolhattunk, az Interváci és a Tanárevők meccse bizonyult a leg gólgazdagabb találkozónak az estén, amely nagyon sportszerűen zajlott és 2-12re végződött. A negyedik ütközet a Táposok és a Szentek között zajlott, volt itt keresztlécen csattanó labda, kapus lábai között begurított és a hosszú felsőbe lőtt gól is, minden, ami egy jó futball mérkőzéshez kell, a végeredmény 1-6 lett. Kis bemelegítés után jöhetett a bronz mérkőzés, amelyet az InterVáci vívott a Táposokkal, olyan volt, mint 1953. november 25.-én, csak nem 105.000ezer néző előtt és nem a Wembleyben, de a vége 6-3 lett, a Táposoknak. A döntő összecsapás igazán szorosra sikerült, sok kihagyott helyzettel, és végül egy szerencsés góllal nyerte meg a tornát a Tanárevők csapata. Az első három helyezett érmet és oklevelet kapott. Gratulálunk minden csapatnak!

1. hely Tanárevők
2. hely Szentek
3. hely Táposok
4. hely InterVáci

Szervezők: Bódi János, Bukovics András, Czabai Veronika

Cikk szerzője: Varga Zsófia

Tanévnyitó Közgyűlés

Dátum: 2018. október 11.
VMK DÖK


A Diákönkormányzat 2018. október 3-án megtartotta szokásos tanévnyitó közgyűlését. Itt ismertettük a diákok jogait és kötelességeit, felhívtuk a figyelmet a Házirend fontosabb pontjaira, továbbá tolmácsoltuk a pedagógusok bemutatkozó sorait.

A közgyűlést Debreczeni Zsuzsanna intézményvezető köszöntője zárta, majd Káldi Etelka tanárnő ismertetett egy tavaszi programlehetőséget: buszos kirándulást a Kazán-szoroshoz.

Köszönjük minden DÖK képviselő munkáját. Különösen köszönjük Horváth Petrának, Léstár Noéminek, Tormási Izabellának, Korom Csengének és Török Idának a szövegek felolvasását és Orsós Henriknek, hogy mindezt jeltolmácsolta a hallássérült diákok felé.


Ozsváth Orsolya, Besenyei Gábor és dr. Tóth Gyula DÖK patronáló tanárok

<< Előző oldal 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 Következő oldal >>

Content Management Powered by UTF-8 CuteNews