A könyvek varázsa

Dátum: 2015. november 23.


Kollégiumunk könyvtárában – irodalmi est keretében – idén is lehetőséget kaptak diákjaink, hogy bemutathassák kedvenc könyvüket.
Köszönjük – Nagy Kata (3/3), Szabó Petra (2/2), Tóth Mónika (3/5), Petrás Richárd (2/1) diákoknak és Dedics Andrea tanárnőnek az olvasásra ösztönző, érdekes, szívhez szóló könyvismertetést. Külön köszönjük diákjainknak és tanárainknak az irodalmi játékokban való aktív részvételt!

Szép este volt a könyvek birodalmában, amelyre Petrás Richárd diákunk így emlékezik:

„Engem örömmel töltött el ezen az összejövetelen, hogy sok könyvbarátra leltem, akik átérzéssel meséltek a saját kedvenc könyvükről és mondták el véleményüket. Élveztem a játékokat is, sok régi és új könyvcímet hallhattam, a tea is nagyon finom volt és a hangulat is üdítően hatott! Remélem, hogy több ilyen összejövetelben lesz még részem!”

Bp., 2015.11.19.

Poharánszki Magdolna és Suhajda Edit
szervező tanárok

Az Egészség Napja

Dátum: 2015. november 17.Az elmúlt évekhez hasonlóan az idén is megszerveztük a kollégiumban az Egészség Napját.

Az első pár percben rögtön emelkedett hangulatba kerültünk a tanárok és diákok közös (!) munkájának köszönhetően, melynek eredményeképpen a lehető legváltozatosabb és legkreatívabb bemutatókat élvezhettük a tápanyagok témájában.

Gratulálunk az élvezetes és informatív bemutatókhoz!

Az érdeklődők ezután – kóstolással egybekötött beszélgetés keretében – a különböző teafajtákról és hatásaikról tudhattak meg sokat Varga István tanár úrtól. Köszönet a lelkes és kedves segítő diákoknak, akik derűsen és lankadatlan kitartással főzték és kínálták a fekete, zöld, vörös típusú; különleges ízesítésű nedűket.

Majd felfrissülve az élénkítő beszélgetéstől és a kellemes hangulatú teázgatástól, megismerkedhettünk a cukrok, étel- (és élet)édesítőszerek világával – szintén bemutatóval és kóstolási lehetőséggel kiegészítve.

Jó hangulatú, derűs két órát töltöttünk együtt, a „mens sana-in corpore sano” jegyében.

Mindenkinek köszönjük a részvételt!

Németh Magdolna
Varga István
szervezők

Parlamenti látogatás helyett…

Dátum: 2015. november 12.A tavalyi parlamenti látogatás olyan jól sikerült, hogy a DÖK úgy gondolta, idén újra megszervezi a kirándulást a Kossuth térre. Egy sajnálatos adminisztrációs hiba miatt a parlamenti séta ugyan elmaradt, de helyette egy rögtönzött belvárosi sétára invitáltuk a diákokat. A szokatlanul meleg őszi estén lesétáltunk a Duna partra, ahonnan a kivilágított Budai várban, a Halászbástyában és a hidakban gyönyörködtünk. Érintettük a Széchenyi és a Szent István teret, majd megtekintettük a Szent István Bazilikát, amelynek hatalmas belső terei mindenkit lenyűgöztek és nagyon tetszett mindenkinek. Ezután kisétáltunk a Deák térre, majd az épülő karácsonyi vásárt jártuk körbe a Vörösmarty téren. A Váci utcában megcsodáltuk a kirakatokat egészen a Ferenciek teréig. A csoport a Petőfi szobornál búcsúzott el Budapest belvárosától.

DÖK patronáló tanárok

Meghívó Empátia Napra

Dátum: 2015. november 6.

Megemlékezés Október 23-ról

Dátum: 2015. október 21.


Rövid bevezető után Makk Károly Magyar rekviem (1991) című filmjét néztük meg.

Makk Károly a rendszerváltás eufóriájában, az igazság kimondásának szándékával, példázatként, lelkesítő művészi-politikai missziót teljesítve készítette el az első igazán szabad 1956-os játékfilmet, a Magyar rekviem-et, amely már szabadon beszélhetett a Kádár-rendszer legnagyobb bűnéről: a forradalmat követő megtorlásokról.

Komor látlelet emberi sorsokról hét összezárt halálraítélt utolsó óráin keresztül. A film dramaturgiájában a kulcs az erőszak kíméletlen és naturalista ábrázolása. A börtön zárt világában egymásnak feszülő indulatok fellazítják a hősiesség és gyarlóság szokásos ideáljait, a levegőben koncentrálódó alattomos halálszag pedig lassan elviselhetetlenné teszi a puszta létezést is.

<< Előző oldal 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 Következő oldal >>

Content Management Powered by UTF-8 CuteNews