Mikulás

Dátum: 2015. december 15.
„Mikulás, Mikulás, Kedves Mikulás!
Gyere már, gyere már, minden gyerek vár!”

….énekelték a gyerekek és a Mikulás eljött! Hát persze, hogy eljött, hogy is hagyhatta volna ki a Váci Mihály Kollégiumot, hisz már annyi éve jár ide hozzánk, hogy behunyt szemmel is idetalálna. A kollégium dolgozóinak gyerekei összegyűltek szép számmal, hogy találkozhassanak vele, a piros ruhás nagyszakállúval, akinek a puttonyából természetesen sok finomság került elő a kicsik legnagyobb örömére, és mindenkihez volt néhány kedves szava is. Természetesen voltak neki segítői is, akik meglepően jól informáltak voltak a kis porontyok ’ viselt dolgairól’, ami újabb bizonyítéka, annak, hogy a Mikulás mindenhol ott van, mindent lát, ezért reméljük, hogy jövőre is meglátogat minket!

Bukovics András

„Menjünk mi is Betlehembe!”

Dátum: 2015. december 15.
December 8-án 10 fős csoporttal látogattunk el a budapesti Néprajzi Múzeumba, ahol a Betlehem című kiállítást tekintettük meg. A kiállítás célja, hogy bemutassa és felelevenítse hazánk egyik régi – a karácsonyi ünnepkörhöz fűződő – hagyományát. Bemutatja, milyen betlehemekkel ünnepeltek az ország különböző tájain és falvaiban.

A látogatást filmvetítések és karácsonyi énekek színesítették.

Lehetőségünk nyílt betlehemi szokásainkhoz fűződő figurák elkészítésére így a kiállításon nem csak nézőként, hanem alkotóként is részt vehettünk.
Számunkra pozitív élmény volt a kiállítás. Sok új ismeretet szerezhettünk és kedvet kaptunk ahhoz, hogy diáktársainkkal mi is kipróbáljuk a betlehemezést.

Koszta Alexandra III/4. csoport

Internetbiztonság

Dátum: 2015. december 14.
2015.12.08-án tartottam foglalkozást az internet biztonságos használatáról. Aláírásgyűjtés játékkal indítottam, ami felpezsdítette a lányokat.

Utána csoportokban dolgoztak a diákok. Sokat beszélgettünk az internet használatáról, a közösségi portálokról, a fórumokról, a blogolásról, az interneten való levelezés előnyeiről, veszélyeiről. Betartható, praktikus tippeket és jó tanácsokat adtak egymásnak.

Ezután levetítettem az „Internetbiztonság” című kisfilmet. A kisfilm figyelemfelkeltő volt.

Utána összefoglaltuk a látottakat, hallottakat. A lányok nagy tájékozottságról tettek tanúbizonyságot, ami megnyugtatott.

A végén kaptak egy listát, amin rajta volt, hogy kihez fordulhatnak, ha baj van és egy randi-kódexet.


Bp., 2015.12.10.

Borbély Zsuzsanna
nevelőtanár

Meglepetésparti

Dátum: 2015. december 8.

Nagy volt a sokadalom a lányoldal harmadik emeletén december 2-án este. Énekszótól, kacagástól, zenétől volt hangos az emelet. Fenyőillat és karácsonyi fények emelték az ünnep hangulatát.

A csoportok színes és változatos műfajokban mutatkoztak be társaik előtt: népdal, popzene, tánc, vers és próza, szóló és duett volt itt bőven.
És hogy a meglepetés se maradjon el, a nevelőtanárok is új oldalukról mutatkoztak be: énekkel kedveskedtek nekünk.

Igazi meglepetés volt!!!

A műsor után finom, illatos teára és süteményekre invitáltak bennünket.

Köszönjük az estét!!! Ez jó mulatság, férfimunka volt!!!

Polyák Patrícia, kollégista

A Microsoft jelene és jövője

Dátum: 2015. december 7.

2015. december 1-én Szaló István tanár úr érdekes foglalkozást tartott a fiú oldali diák számítógépteremben. A PowerPoint bemutató mellett elgondolkodtató fényképeket és videókat is láthattunk, amelynek segítségével könnyebben meg lehetett érteni a tanár úr mondanivalóját.

A Microsoft 2000-től napjainkig tartó időszakát tekintettük át a három részesre tervezett előadássorozat első részében. Hallottunk Bill Gates és az őt váltó CEO, Steve Ballmer megkérdőjelezhető tevékenységéről, a Microsoft szoftver fejlesztési baklövéseiről, valamint a mobil telefonok piacán egyre nyilvánvalóbbá váló lemaradásáról, Steve Ballmer temperamentumos táncairól és egyéb furcsa döntéseiről.

A foglalkozások következő két része a második félévre van ütemezve.

Dallos Márk tanuló

<< Előző oldal 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 Következő oldal >>

Content Management Powered by UTF-8 CuteNews