Csocsó és pingpong bajnokság

Dátum: 2018. december 18.
Az idei év utolsó sport programja a már hagyományokkal rendelkező házi csocsó és pingpong bajnokság volt, melyet 2018.12. 13-án rendeztünk kollégiumunkban. Jelentkezőkből nem volt hiány, mind lány és fiú oldalról képviseltették magukat a diákok. Az egész napot felölelő programban 3 kategóriában lehetet nevezni. Lány pingpong, fiú pingpong és csocsó azaz asztalifoci. Este 9-ig tartottak a meccsek a jó hangulatról pedig a képek tanúskodnak.

Eredmények:

Fiú pingpong
Arany: Ernszt Márton
Ezüst: Jakab Roland
Bronz: Gódi Attila

Lány ping pong:
Arany:Kozma Kitti
Ezüst: Rádai Teri
Bronz: Jakubovics Korina

Csocsó
Arany: Gódi Attila/ Béres Balázs
Ezüst: Ernszt Márton /Jakab Roland
Bronz: Baróti Anasztázia/ Kovács István


Gratulálunk a győzteseknek az eredményeikért es a többieknek a részvételért.

Bódi János nevelőtanár

EMPÁTIA NAP 2018

Dátum: 2018. december 12.
Idén jubileumi Empátia Napot ünnepelhettünk a kollégiumunkban. Hagyományinkhoz híven november 21-én, az Őszi Pedagógiai Program keretein belül szerveztük meg a sajátos műhelymunkát. Idén három helyszínen próbálhatták ki ügyességüket, kitartásukat az érdeklődők. A saját diákjainkon kívül tíz külső intézmény is képviseltette magát a rendezvényen. Ezúton is szeretnénk megköszönni a Kisfaludy, a Fábry, a Ferenczy, az Uzsoki, a Pannónia, a JAKK, a Szent István, a Mozgásjavító és a Török Béla Középiskolai Kollégiumoknak és a Budapesti Metropolitan Egyetemnek, hogy megtiszteltek bennünket és részt vettek a délutáni érzékenyítésben.

A külső kollégiumokból összesen 42 fő vett részt. Intézményi szinten az állomásvezetőkkel és a játékokat kipróbáló diákokkal, kollegákkal együtt közel 200 főt sikerült megmozgatnunk.

Idei meghívott vendégünk, volt kollégista diákunk, Matics Ádám vak súlyemelő élménybeszámolóját hallgathatta meg a közönség.
Segítő vendégünk volt Kónya Barbara és a jelenlegi diákjaink közül Orsós Henrik, Kovács Attila, Sunny kutya, Kovács Éva, Szedlák Csaba és a nagyothalló diákjaink: Fábián Dóra, Incze Krisztina, Kallos Gabriella, Krisztián Ferenc, Matuska Glória, Pecze Rita és a külsős jeltolmács, Horváth Hajni. Gitáron kisért: Pethő Csaba. Köszönjük szakszerű munkájukat.

Köszönjük továbbá az Empátia Nap lebonyolításában közreműködő DÖK-ös és IKSZ-es diákok és az állomásgazda pedagógusok munkáját.

Reméljük, hogy jövőre ismételten találkozunk!

Budai Éva, Balássyné Ambrus Mónika, Ozsváth Orsolya szervezőkHa megnyitod ezt a fájt, egy képes beszámolót láthatsz az eseményről:

Dokumentum az Empátia Napról

Meglepetésparty

Dátum: 2018. december 6.
Az idei évben is a bőség volt jellemző a már több, mint 10 évet megért harmadik emeleti rendezvényünkre.

A party kosarából ki-ki ízlésének megfelelően csipegethetett. Vámosi Irén tanárnő nyitó szavai után a kollégistáink vették birtokukba a színpadot.
Elsőként Polyák Anita mondta el társaihoz intézett saját versét, csodálatos adventi üzenetét.

Illés Nikoletta Edit Piaf egyik közkedvelt dalát csempészte a nagy közös kosárba, nagy sikerrel.

Orsós Henrik, mint a testvércsapat diákja, nem érkezett üres kézzel vendégségbe hozzánk: saját gitárkísérettel adott elő angol nyelvű, az adventi időszakhoz illeszkedő dalokat.

Ezután Káldi Etelka tanárnő felvezető szavai után egy fergeteges táncos blokk vette kezdetét, ahol a Duna Televízió péntek esti Felszállott a páva népzenei tehetséggondozó műsorából szemezgettünk, szívnek és léleknek egyaránt boldogságot adó ritmusokból.

A néptáncot egy táncos kompozíció követte " Időutazás a tánc- és a zeneműfajai között Elvis Presleytől napjainkig" Ebben a produkcióban a 3/2-es csoport teljes létszámmal és szívvel -lélekkel vett részt. A koreográfia szintén a csoportbeli Tóth Andrea munkája a betanítással együtt.

A Meglepetésparty állófogadással zárult. Köszönjük Poharánszky Magdolna tanárnő és a 3/3-as csoport munkáját az állófogadás szervezése körül.

Köszönjük Lampert Péter és Török György Tanáruraknak, hogy elfogadták a meghívásunkat a csoportjaikkal együtt az esten való részvételre!

Köszönjük a remek produkciókat, a lelkes munkát, a bőséges kosarat és a kellemesen együtt töltött időt!!

A Meglepetésparty perceit Linka Bence örökítette meg. Köszönjük, Bence!!

Erőverseny

Dátum: 2018. december 6.
A Mozgásban a kollégium következő versenye az erőverseny volt a Táncsics Mihály Tehetséggondozó Kollégium szervezésében.

Hét kollégium 12 versenyzője mérhette össze erejét és gyorsaságát. A fiúknak a következő feladatokat kellett egymás után időre végrehajtaniuk:

10 db húzódzkodás,
15 db fekvenyomás a testsúly 80%-ával,
20db lábemelés bordásfalon hátsófüggésben,
25 db tolódzkodás,
30 db guggolás a testsúly 50%-ával.

Az sorrendet sorsolással döntötték el. Kovács Dennis másodikként, Tolnai Ferenc ötödikként indulhatott. A feladatok önmagukban is nehezek, nemhogy időre teljesítve. Maximálisan 10 perc állt a feladatok végrehajtásra. Aki ezt túllépte, kizárásra került, ezért meg kellett gondolni, hogy ki mennyit pihenjen a feladatok közben. Na de a Vácis fiúk kemény legények, ezért ők pihenés nélkül végig darálták a feladatokat! 3 percen belül, csak Feri és Dennis teljesítette a versenyt!

Tolnai Ferenc 2:16:02-es idővel az I. helyet,
Kovács Dennis 2:57:10-es idővel a II. helyet szerezte meg.
Az első három helyezett Oklevél „díjazásban” részesült.

Gratulálunk a fiúknak!
Hajrá, Váci!

Czabai Veronika
Nevelőtanár

Karácsonyi fények

Dátum: 2018. december 6.


<< Előző oldal 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 Következő oldal >>

Content Management Powered by UTF-8 CuteNews