Sikeres kézilabda bajnokság

Dátum: 2019. március 13.
A József Attila Kollégium szervezésében a lány és fiú kézilabda torna „sikeresen” lezajlott az FTC Utánpótlás Centrumának tornatermében.
A lányok 4-én hétfőn 4 csapat részvételével körmérkőzéses formában küzdöttek meg a dobogós helyekért.

A mérkőzések 15 percesek voltak, ahol a Vácis lányok remekül játszottak a Vécsey és a Táncsics kollégium csapata ellen és simán hozták a mérkőzést. A József Attila FTC csapata ellen azonban mindenki kevésnek bizonyult, ami nem meglepő, így ők végeztek az I. helyen.

A II. helyen a Vácis lányok, a III. helyet a Táncsics szerezte meg.
A csapat tagjai voltak: Lakatos Dóra csk, Nagy Anna, Kolarik Laura, Baróti Beatrix Anasztázia, Vasvári Adél, Mezőfi Brigitta, Berki Barbara Inez, Horváth Mirella és Tarsoly Borbála.

A fiúkra 11-én hétfőn került sor, amelyen 4 csapat vett részt. Az egyik szemünk sír, a másik nevet, ugyanis elfújt meccsel a II. helyen végzett a Váci fiú csapata! Hatalmasat küzdöttek.

A csapat tagjai voltak: Szalai Bence csk, Fekete Máté, Ernszt Márton, Kovács István, Borhegyi Richárd, Kalányos Márk, Nagybányai László és Tóbiás Róbert.

Gratulálunk!
Hajrá, Váci!

Kispályás futballtorna

Dátum: 2019. március 12.
A Weisz Manfréd kollégiumban idén is megrendezésre került a kollégiumok közti kispályás futballtorna.

A benevezett csapatok nagy létszáma miatt a torna lebonyolítása három játéknapon történt. A csapatok két, hat csapatos csoportban küzdöttek meg a csoportok első és második helyeiért, hogy tovább jussanak a legjobb négy csapat közé.

A Váci Mihály Kollégium csapata a második játéknapon volt érdekelt a csoportküzdelmekben, amikor hatalmas izgalmak közepette kiharcolta a legjobb négy csapat közé jutást. A legjobb négy közé jutott még a Weisz Manfréd Kollégium két csapata és a Táncsics Mihály Kollégium csapata. A velük játszott körmérkőzések után alakult ki a végeredmény, amikor is nagy bravúrt végrehajtva, kollégiumunk csapata III. helyezést ért el, amihez ezúton is gratulálunk nekik!


A csapat tagjai voltak:
Fekete Máté
Fekir Ali
Gódi Attila
Kovács István
Nagybányai László
Szőke Bálint
Zán Márk

Hajrá Váci!

Bukovics András
intézményvezető helyettes- csapatvezető.

A "VMK-lépések" februárban

Dátum: 2019. március 12.

A „VMK-lépések” februári programja 3 részből tevődött össze.
- A foglalkozás első részében visszatekintettünk féléves útjainkra, hol jártunk, milyen programokon vettünk részt, hogyan bővült diákjaink Budapesttel kapcsolatos ismerete.

- Az előre tekintés is megtörtént, röviden ismertettem, hogy hová fogunk menni, milyen élményben lesz részünk a 2. félév során.

- Ezután következett az est kiemelt programja - a „virtuális séta egyetemeink körül”, amelyet majd igazi séta is követ a 2. félév során. Az est folyamán egyetemista diákjaink rövid, közvetlen előadásai által, konkrétan is betekinthettünk az egyetemek színes világába.
• Nagy Kata Váci Mihály emlékplakettel kitüntetett diákunk, aki jelenleg a Pázmány Péter Katolikus Egyetem tanulója. Itt hitoktatói szakra jár – erről mesélt.

• Őt követte Molnár Levente, aki a Metropolitan Egyetem végzős diákja, és aki előadásában a szakdolgozat megírásának nehézségeire is kitért.

• Kollégiumunk több diákja is tanul a Budapesti Gazdasági Egyetemen, őket képviselte Varga Katalin, akivel bepillantottunk a nemzetközi gazdálkodás nem könnyű szakára. Itt tanul Bartha Vivien is pénzügy-számvitel szakon, felsőfokú képzésben. Az első két év elvégzése után egyetemistaként folytathatja tanulmányait.

• Egy nagy múlttal rendelkező egyetem, az Eötvös Lóránd Tudományegyetem diákja következett. Gulyás Zsolt tanulónk közvetlen módon mesélt társainak arról, hogyan választotta a történelem szakot, és milyen irányban folytathatja majd tanulmányait a 3 év elvégzése után.

• Az egyetemek virtuális világát a Semmelweis Orvostudományi Egyetem, Főiskolai tagozatán ápolói szakon tanuló Hollósi Nikolett zárta, aki mesélt a magas színvonalú képzésről, e szak nehézségeiről, követelményrendszeréről.

A „VMK-lépések” féléves élményeit, valamint az egyetemistáink előadásait közvetlen beszélgetéssel zártuk, és közben elfogyasztottuk azt a finom süteményt, amelyet a 3/3-as csoport tanulói – Üveges Brigitta, Kaszás Ildikó és Nagy Anna – készítettek.
Köszönjük a diákok előadásait, amelyek által közelebb kerültünk az egyetemek világához, és nemcsak azt tudtuk meg, hogy nagyon sokat kell tanulni, de arról is megbizonyosodtunk, hogy élmény, büszkeség egyetemistának lenni!
Köszönöm Török Ida tanulónknak és Török György tanár úrnak a fényképezést.
Mindenkinek köszönöm az estét, külön azoknak a diákoknak-tanároknak, akik a „VMK-lépések” útjain, programjain részt vettek, amely által közösen egyre jobban megismertük Budapest nevezetességeit, természeti szépségeit.
Poharánszki Magdolna
szervezőtanár
Bp., 2019.02.25.

Az „emlékezés lépései”

Dátum: 2019. március 12.
Minden év február 25-e – „A kommunizmus áldozatainak emléknapja”, ezért e hónapban a „VMK - lépések” útja az Andrássy út 60. szám alatti épületbe vezetett.

Az itt található "Terror Háza" ma múzeum, de a 20. századi magyar történelem két szégyenteljes és tragikus korszakában valóban a terror háza volt.

1944-ben a nyilas rémuralom idején a magyar nácik, 1945 és 1956 között pedig a hírhedt kommunista terrorszervezet, az ÁVO és utódja, az ÁVH rendezkedett be ugyanitt.

A múzeum a diktatúrák áldozatainak állít emléket.

A multimédiás tárlat kronologikus sorrendben mutatja be a ház történetéhez kapcsolódóan a két, magyarországi terrorrendszer időszakát.

E látogatás által róttuk le kegyeletünket, gyújtottuk meg mécseseinket a budapesti Váci Mihály Kollégium diákjait és tanárait képviselve.

Poharánszki Magdolna
szervezőtanár

Budapest, 2019.02.28.

Látogatás az Országházba

Dátum: 2019. március 12.


<< Előző oldal 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 Következő oldal >>

Content Management Powered by UTF-8 CuteNews