Kun Szabolcs diák előadása

Dátum: 2017. március 6.2017. február 27 a fiú oldali, második emeleti számítástechnika teremben Kun Szabolcs a Váci Mihály Kollégium tanulója – aki egyben Microsoft Student Partner is – érdekfeszítő előadást tartott a Microsort Corporation céljairól, a legújabb technikai újításokról és a jövő irányába mutató technikai fejlesztésekről.

Szabolcs a PowerPoint Microsoft Office alkalmazás segítségével adta elő mondandóját, majd szemléltette a legújabb Microsoft újításokat a magával hozott kütyükkel, amelyek némelyike valóban bámulatos dolgokra volt képes. Az előadás végén a tanulók kezükbe is vehették ezeket a szerkezeteket, és kérdéseket tehettek fel az előadással valamint a bemutatott hardverrel kapcsolatban. Néhány diák még az előadás végeztével is maradt, hogy rákérdezzen néhány olyan dologra, amelyik még mindig foglalkoztatta.

Bár Szabolcs jövőre tervei szerint már nem lesz kollégista mégis megígérte, hogy ismét eljön, hogy tájékoztassa a kollégium diákjait, hogy egy év alatt mennyit fejlődött ez az iparág szoftveresen és hardveresen is.

Dallos Márk
az előadás egyik résztvevője

I. VMK PÓKER TOUR

Dátum: 2017. március 2.2017. február 28-án este 6 órától került megrendezésre a Texas Hold’em Poker Party a Salamon Ferenc teremben.

12 diák részvételével 3 asztalon folyt a küzdelem jó hangulatban. A negyedik asztalnál tanári csapat versengett, ahol a Royal Flush is megmutatta magát. Másfél órás játék után ki is alakult a döntő asztal: Jakab Roland, Puskás Sándor és Patalics Botond „feszültek egymásnak”. A zsetonok gyűltek, néha meg fogyatkoztak. A szerencse és a szemüveg hol besegített, hol nem, azonban póker arcot nem mindenkinek sikerült villantania. Sándor kiesésével Botond és Roland játszották a heads up- ot. Ők gyorsan pontot is tettek a játék végére, egy óra múlva már meg is lett az I. VMK Póker Tour győztese:I. helyezett Jakab Roland
II. helyezett Patalics Botond
III. helyezett Puskás Sándor.

Köszönjük mindenkinek a részvételt, őszig lehet gyakorolni!
Gratulálunk a győzteseknek!

Hajrá Váci!

Szervezők: Czabai Veronika és Bukovics András.

Pénz7

Dátum: 2017. március 1.


Kitekintő

Dátum: 2017. február 27.
A Reformáció emlékéve jegyében került sor a Kitekintő program legutóbbi alkalmára 2017. 02 .23-án intézményünk könyvtártermében.
Ezúttal vendégünk volt György András, a Somorjai Református Egyházközség (Felvidék) lelkipásztora.

Az est interaktív módon zajlott a felelősségvállalás témakörére épülve.
A mellékelt fotókat Török György tanár úr készítette.
A Kitekintő következő programjaira is szeretettel hív és vár:

Vámosi Irén tanárnő, a Kitekintő programgazdája

Irodalmi est – 2017

Dátum: 2017. február 27.Minden évben van egy olyan nap a Váci Mihály Kollégiumban, amelyet az olvasás nagyszerű élménye hat át. A nap estéjén összegyűlünk a könyvtárban, elhozzuk és bemutatjuk azt a kedvenc könyvünket, amely életünk e szakaszában nagyon fontos nekünk.

Elmeséljük miért az, valamint fel is olvasunk belőle mindannyiunk örömére. Az élményt PowerPointos bemutatással kötjük össze. Az est folyamán egyre meghittebb hangulatban követik egymást az érdekes szépirodalmi és az építő jellegű szakirodalmi művek bemutatása, diákok és tanárok által egyaránt.

Idén február 15-én, szerda este gyűltünk össze a könyvtárban és mutattuk be kedvenc könyveinket.

Az irodalmi est Petrás Richárd gyönyörű csellójátékával indult, majd „8 dolog, amit akkor tapasztalsz meg, ha egyre többet olvasol” című írást tolmácsolták tanulóink felé Léstár Noémi Mária és Petrás Richárd diákok.
Ezután következtek a könyvek bemutatása:

- Mészáros Martina (3/2) - Leiner Laura: A Szent Johanna Gimi című művét;
- Tulkán Karolina (1/4) - Maggie Stiefvater: Tündérdallam I.;
- Mezei Olívia (3/2) - Imre Viktória Anna: Az Őrült Hold alatt;
- Herczog Adrienn (2/2) - Becca Fitzpatrick: Csitt, csitt című könyvét;
- Szász Krisztián (2/3) -Tőke Péter: Veszedelem az ősvilágból és más műveit ismertette;
- Pólik Flóra (3/3)- Sean Covey: 7 szokás;
- Fekete Mária tanárnő Erich Fromm: A szeretet művészete című könyvét mutatta be, amelyből bölcs gondolatokat írt ki tanulóink számára;
- Léstár Noémi Mária (3/3) angol nyelvű könyvet ismertetett, Joseph Fink és Jeffre Cranor: Welcome to Night vale című regényt;
- Tóth Mónika (3/3) - hatvani kalendárium című könyvét mutatta be, s az abban megjelent saját versét olvasta fel, amelyen mindenki meghatódott;
- Mészáros János vendégdiák (BEKK): Rick Riordan műveit, majd Rejtő Jenő: Egy bolond száz bajt csinál című könyvét mutatta be, és olvasta fel belőle kedvenc jelenetét. A tanuló saját könyvírással is próbálkozik, jelenleg 6 része készült el.

Betegség és elfoglaltság miatt csak közvetve ismerhettük meg igazgatónőnk, Debreczeni Zsuzsanna - Lássunk, ne csak nézzünk! címmel, Wehner Tibor művészettörténész, író könyveiből, írásaiból készített összeállítását;
Králik Imre Félix (2/2) - Dominic O’Brien: Memóriafejlesztés című könyvét;
Varga Fanni (1/3) - Jó Nesbo norvég író és zenész Boszorkányszög című, a Harry Hole sorozat egyik művét.

A könyvek bemutatását saját könyvismertetésem - Lothar Seiwert: Medve-stratégia - A nyugalom, mint erő című műve, tanmeséje zárta.
Irodalmi estünk közös beszélgetéssel fejeződött be, ahol megállapítottuk, hogy még ebben a virtuális világban is nagyon fontos a könyvek szeretete, az olvasás.

Bp., 2017.02.23.
Poharánszki Magdolna
könyvtáros-nevelőtanár

<< Előző oldal 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 Következő oldal >>

Content Management Powered by UTF-8 CuteNews