Csoportfoglalkozás a fiú oldalon

Dátum: 2017. március 28.Majzák Márk 13. évfolyamos, vendéglátás szervező szakon tanuló diákunk bizonyságot tett Keresztény hitéről csoportfoglalkozásunkon, majd előadását gitárral kísért énekekkel zárta. A foglalkozás címe "Megbocsájtás, erkölcsi tartás és emberség" volt.

Az est folytatásaként minden hétfőn ugyanebben az időpontban, a kollégiumunk "megújult" Gospel csoportjának rendszeres összejövetelein találkozhattok majd ismét Márkkal, aki a csoport diákfelelőse lett a fiú oldalon.

A lány oldalon Gáspár Ágnes tanárnő nyújt felvilágosítást a Gospel foglalkozásokról.

A Gospel találkozók helyszíne a fiú oldal első emeletén lévő 167-es tanuló lesz, ahol hétfőnként fogunk összegyűlni.

Imre Sándor csoportnevelő tanár

FÜGGESZKEDŐ ÉS KÖTÉLMÁSZÓ VERSENY

Dátum: 2017. március 23.A “Mozgásban a Kollégiumok” versenysorozat következő eseménye a függeszkedő és kötélmászó verseny volt, amelyet március 20-án a Szily Kollégium rendezett fiúk és lányok számára.

A verseny 16 órakor kezdődött a BEK sportcsarnokban négy kollégium részvételével. Első körben a fiú egyéni viadalra került sor. A diákok nyújtott ülésből indulva, függeszkedve másztak fel a kötél legtetejére, ahol az áthidaló oszlopot megérintve állt meg a stopperóra. Tolnai Ferenc, Virbán Martin és Hojsza Csaba indult ebben a számban. Virbán Martin a harmadik legjobb idővel elhozta a bronzérmet.

A csapatversenyen 4 x 6 fős csapatok indultak. Két fordulót függeszkedve másztak a diákok, és mindkét versenyen a legtöbb pontot elhozva a Vácis fiúk megnyerték a versenyt a Weiss Manfréd, József Attila, BEKK és Szily Kollégium előtt.

A csapat tagjai voltak: Cservenka Róbert, Gubó Gergely, Hojsza Csaba, Juhász Tamás, Kecskeméti Ronald, Tolnai Ferenc és Virbán Martin.

Gratulálunk a fiúknak!

Hajrá Váci!

Czabai Veronika nevelőtanár

Nőnapi köszöntés az „A” oldal 3. emeletén

Dátum: 2017. március 22.

Szép hagyományt visznek évről évre tovább a „B” oldal fiai intézményünkben: a Nőnap estéjén lányaink és a tanárnők köszöntésére virággal érkeznek népes csapatukkal hozzánk. A köszöntő vers ezúttal Millei Lajos kortárs költő Nőnapi köszöntő című verse volt Dr. Tóth Gyula Ernő Tanár Úr előadásában, majd őt követték a fiúk és a lányok közös produkciói Mezei Olívia szavalatával, Nagy Bianka és Varga Zsófia duettjével Hegedüs Nándor és barátai kíséretében. A műsorszámokat követően valamennyien állófogadáson vettünk részt.

Jó volt együtt, Veletek tölteni az estét!! Köszönjük, Fiúk!!!

A mellékelt fotók az esten készültek.

Vizsgaelőadások a Thália Színházban

Dátum: 2017. március 22.Színiiskolásainkat látogattuk meg a Thália Mikroszínpadán.

Csehov Három nővérét és Barta Lajos Szerelem című darabját néztük meg a Gór Nagy Mária Színitanoda növendékeinek előadásában.

Szereplők: Bagyal Boglárka, Antalfi Anett, Renczés Viktória, Varga Tamás, Stadler Zoltán és az osztály többi tagja.

"A Vígszínház egyik legforróbb és legszebb estéje volt a mai - írja Kosztolányi Dezső az ősbemutatóról. - Barta Lajos darabja ünneplő tapsok közepette érkezett. A közönség minden felvonás után nagyon sokszor a rivaldára szólította az írót, sikere oly rendkívül forró és egyöntetű volt. Lelkesen feléje tartott, magasra emelt tenyerekkel tapsoltak neki, mint annak szokás, aki magasba megy."

Barta Lajos nevét már rég feledésbe dobta volna az utókor, ha nincs ez az egyetlen, örök-fiatal műve, a Szerelem, "mely csupa láng és zivatar."

Suhajda Edit és Ferencz Sándor

Kollégiumok közötti lány és fiú kézilabda bajnokság

Dátum: 2017. március 13.2017. március 6-án a lány, 9-én a fiú csapatok mérték össze kézilabda tudásukat a BEK sportcsarnokban.

Mindkét tornán 5 csapat vett részt 5+1-es felállásban a terem mérete miatt. 1x10 perces körmérkőzéses formában játszottak egymás ellen a csapatok. A lányok profi csapatok ellen is nagyon szépen tartották magukat, de a végén kijött a különbség, amin senki sem csodálkozhat. A 3. helyért folytatott szoros küzdelemben sajnos alul maradtunk, így a 4. helyet szerezték meg a Vácis lányok.

A csapat tagjai: Nagy Anna, Banka Ottília, Tóth Alexandra, Béki Alexandra, Tar Zsófia, Mészáros Martina és Boldog Rebeka, aki sajnálatos sérülése miatt csak lélekben tudott a pályán lenni.

A fiúknál kiegyenlítettebb volt a mezőny. Már a második meccsen megtörtént a rangadó, amely számunkra sajnos egy gólos hátránnyal rosszul végződött. A Vácis fiúk nagy gólkülönbséggel verték a többi csapatot, így ezüst éremmel és oklevéllel távozhattak.

A csapat tagjai: Elek Ákos, Gubicza Dániel, Trembeczki József, Szabó Bence, Juhász Tamás, Tolnai Ferenc, Székely István és Borhegyi Richárd.

Mindkét csapatnál nagyon szép gólokat, védéseket és védekezést is láthattuk. A munkát tovább folytatjuk. Aki szeretne csatlakozni, várjuk szeretettel.

Gratulálunk a játékosoknak!

Hajrá Váci!

<< Előző oldal 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 Következő oldal >>

Content Management Powered by UTF-8 CuteNews