Fekvenyomó bajnokság a Váciban

Dátum: 2017. április 3.Március utolsó keddjén a Salamon Ferenc terem szolgált helyszínéül a fekvenyomó bajnokságnak, ahol lányok és fiúk mérhették össze relatív erejüket. Előző nap minden indulót lemértünk, hogy a verseny igazságos voltát megtartsuk. Az esemény színvonalát emelte, hogy két volt Vácis diák meghívottként segítette a verseny zökkenőmentes lebonyolítását. Gál Péter, aki többszörös nemzetközi és magyar Men’s Physique bajnok, személyi edző és táplálkozási tanácsadó, illetve Matics Ádám, a „vakmerő”, aki nemzetközi és hazai súlyemelő bajnok a látók között versenyezve.

A verseny vendégeink beszámolójával kezdődött, ahol elmondták és képekkel bizonyították hihetetlen fejlődésük menetét, amely kitartás, hit és kemény munka nélkül nem sikerülhetett volna. A közönség érdeklődve hallgatta prezentációjukat. Ezután egy közös bemelegítés következett, majd a verseny szabályait ismertette Peti és Ádám bemutatóval egybekötve.

Nagy Orsolya, Banka Otília és Nagy Anna kezdte a versenyt. A fokozatos súly emelésével, rövid pihenővel hamarosan ki is alakult a verseny sorrendje. A testsúlyhoz viszonyítva Nagy Orsolya emelt a legnagyobbat, így ő lett az aranyérmes a női mezőnyben. A 2. helyet Banka Otília, a 3. helyet Nagy Anna szerezte meg.

A férfi mezőny egy kicsit népesebb volt: Bende Ádám, Gubó Gergely, Juhász Tamás, Kiss Benedek, Tolnai Ferenc és Tóth Levente részvételével indult a megmérettetés. 10 kilogrammonként emeltük a súlyokat 70 kilogrammig, onnantól 5 kilónként nőtt a kinyomandó teher. Gubó Gergely és Tolnai Ferenc között alakult ki szoros verseny. A testsúlyhoz viszonyítva Tolnai Ferenc emelte a legtöbb súlyt, így ő lett a VMK bajnok. Jutalma egy 1kg-os protein Gál Péter felajánlásával. A 2. helyezett Gubó Gergely, a 3. helyezett Kiss Benedek lett. A helyezettek érem, oklevél, és táplálék kiegészítő tárgyi jutalomban részesültek. A jutalomátadás és fényképek elkészülte után a résztvevők és a közönség egy kötetlen beszélgetés formájában feltehették edzéssel és táplálkozással kapcsolatos kérdéseiket Petinek és Ádámnak. A versenyzőket alma, narancs és apró sütemény várta a verseny után.

Jövőre ismét megrendezzük a versenyt, hiszen nagyon pozitív volt a visszajelzés mindenki részéről. A felkészülést már el is lehet kezdeni a siker érdekében.

Gratulálunk a résztvevőknek és a helyezetteknek!

Köszönjük Gál Péternek és Matics Ádámnak a segítséget, és mindenkinek, aki hozzájárult a verseny sikeres lebonyolításához!

Czabai Veronika
Nevelőtanár

Csoportfoglalkozás a fiú oldalon

Dátum: 2017. március 28.Majzák Márk 13. évfolyamos, vendéglátás szervező szakon tanuló diákunk bizonyságot tett Keresztény hitéről csoportfoglalkozásunkon, majd előadását gitárral kísért énekekkel zárta. A foglalkozás címe "Megbocsájtás, erkölcsi tartás és emberség" volt.

Az est folytatásaként minden hétfőn ugyanebben az időpontban, a kollégiumunk "megújult" Gospel csoportjának rendszeres összejövetelein találkozhattok majd ismét Márkkal, aki a csoport diákfelelőse lett a fiú oldalon.

A lány oldalon Gáspár Ágnes tanárnő nyújt felvilágosítást a Gospel foglalkozásokról.

A Gospel találkozók helyszíne a fiú oldal első emeletén lévő 167-es tanuló lesz, ahol hétfőnként fogunk összegyűlni.

Imre Sándor csoportnevelő tanár

FÜGGESZKEDŐ ÉS KÖTÉLMÁSZÓ VERSENY

Dátum: 2017. március 23.A “Mozgásban a Kollégiumok” versenysorozat következő eseménye a függeszkedő és kötélmászó verseny volt, amelyet március 20-án a Szily Kollégium rendezett fiúk és lányok számára.

A verseny 16 órakor kezdődött a BEK sportcsarnokban négy kollégium részvételével. Első körben a fiú egyéni viadalra került sor. A diákok nyújtott ülésből indulva, függeszkedve másztak fel a kötél legtetejére, ahol az áthidaló oszlopot megérintve állt meg a stopperóra. Tolnai Ferenc, Virbán Martin és Hojsza Csaba indult ebben a számban. Virbán Martin a harmadik legjobb idővel elhozta a bronzérmet.

A csapatversenyen 4 x 6 fős csapatok indultak. Két fordulót függeszkedve másztak a diákok, és mindkét versenyen a legtöbb pontot elhozva a Vácis fiúk megnyerték a versenyt a Weiss Manfréd, József Attila, BEKK és Szily Kollégium előtt.

A csapat tagjai voltak: Cservenka Róbert, Gubó Gergely, Hojsza Csaba, Juhász Tamás, Kecskeméti Ronald, Tolnai Ferenc és Virbán Martin.

Gratulálunk a fiúknak!

Hajrá Váci!

Czabai Veronika nevelőtanár

Nőnapi köszöntés az „A” oldal 3. emeletén

Dátum: 2017. március 22.

Szép hagyományt visznek évről évre tovább a „B” oldal fiai intézményünkben: a Nőnap estéjén lányaink és a tanárnők köszöntésére virággal érkeznek népes csapatukkal hozzánk. A köszöntő vers ezúttal Millei Lajos kortárs költő Nőnapi köszöntő című verse volt Dr. Tóth Gyula Ernő Tanár Úr előadásában, majd őt követték a fiúk és a lányok közös produkciói Mezei Olívia szavalatával, Nagy Bianka és Varga Zsófia duettjével Hegedüs Nándor és barátai kíséretében. A műsorszámokat követően valamennyien állófogadáson vettünk részt.

Jó volt együtt, Veletek tölteni az estét!! Köszönjük, Fiúk!!!

A mellékelt fotók az esten készültek.

Vizsgaelőadások a Thália Színházban

Dátum: 2017. március 22.Színiiskolásainkat látogattuk meg a Thália Mikroszínpadán.

Csehov Három nővérét és Barta Lajos Szerelem című darabját néztük meg a Gór Nagy Mária Színitanoda növendékeinek előadásában.

Szereplők: Bagyal Boglárka, Antalfi Anett, Renczés Viktória, Varga Tamás, Stadler Zoltán és az osztály többi tagja.

"A Vígszínház egyik legforróbb és legszebb estéje volt a mai - írja Kosztolányi Dezső az ősbemutatóról. - Barta Lajos darabja ünneplő tapsok közepette érkezett. A közönség minden felvonás után nagyon sokszor a rivaldára szólította az írót, sikere oly rendkívül forró és egyöntetű volt. Lelkesen feléje tartott, magasra emelt tenyerekkel tapsoltak neki, mint annak szokás, aki magasba megy."

Barta Lajos nevét már rég feledésbe dobta volna az utókor, ha nincs ez az egyetlen, örök-fiatal műve, a Szerelem, "mely csupa láng és zivatar."

Suhajda Edit és Ferencz Sándor

<< Előző oldal 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 Következő oldal >>

Content Management Powered by UTF-8 CuteNews