Meglepetésvendég a tanévzáró Kitekintő programban

Dátum: 2017. június 12.2017. május 16-án meglepetésvendég jöttére vártak mindazok a kollégák és diákok, akik az intézmény konferenciatermében gyűltek össze.

Az ötletes plakát, a témához illeszkedő népzene, ezúttal a tápiószentmártoni Tóthágas zenekar CD-jéről, a kivetítőn megjelenő tótágast álló fiúcska személyéről hamarosan kiderült, hogy a vendég itt van közöttünk: Dr. Tóth Gyula Ernő tanár úr.

Minden tanév végén egy-egy tanár kollégát kérünk fel bemutatkozásra kedvtelése tárgyából, amolyan életút-interjú formájában, szolid kis kiállítással egybekötve. Így történt ez most is!! Az esten készült mellékelt fotókon jól látható, jókedvben és nevetésben nem volt hiány!!!

A pörgő ritmus és a Tanár Úr sziporkái, nagyszerű karikatúrái és az azokhoz fűződő vidám, önmagukban tanulságot hordozó történetei, pillanatok alatt magukkal ragadták a jelenlévőket. Köszönjük Tanár Úr, hogy megosztotta velünk tapasztalatokban bővelkedő életútja történéseit! Köszönjük a színes szalaggal átkötött és célba juttatott üzeneteit!!! Jó volt újra együtt, jó volt Veletek, Kollégák és Diákok!!!

Jövőre folytatjuk!!!

Kihívás napi tanár-diák kispályás foci

Dátum: 2017. június 8.A barátságos tanár-diák kispályás labdarúgó torna május 31-én került megrendezésre 3 csapat részvételével.

Az esemény nyitómeccse a lány csapat tanárok elleni küzdelme volt, ahol a kihívást a tanár uraknak inkább a hőség adta. A diáklányok bátran szembeszálltak és küzdöttek a tanárokkal. Ezt követően a fiú diák csapat ellen is megállták a helyüket, ahol azonban megmutatkozott a tudásbeli különbség. Na persze, ahogy a nagyok mondják: a részvétel a fontos… és valóban. A következő mérkőzés már nagyobb küzdelmet és szorosabb eredményt hozott, ahol a tanárok és a fiú diákok csapata mérte össze tudását. A végén nagy küzdelemben a fiú diákok csapata nyerte a mérkőzést. A közönség jó hangulatú mérkőzéseket láthatott, a játékosok pedig ásványvízzel és gyümölccsel pótolhatták az elveszített folyadékot és tápanyagot. Az időjárás is hozzájárult a frissítéshez egy kis záporesővel.

Kollégiumunk ezzel az eseménnyel zárta le az idei tanév sportrendezvényeit, a legsportosabb diákjainkat egy „Váci Mihály Kollégium” feliratú pólóval jutalmaztuk.

Boldogh Rebeka,
Banka Ottília,
Juhász Tamás,
Tolnai Ferenc és
Trembeczki József

képviselte kollégiumunkat a „Mozgásban a kollégium” programsorozatában, illetve a legtöbb alkalommal vettek részt edzéseken és házi versenyeken.

A Kihívás Napján résztvevő diákok „Sport” szeletet kaptak az elveszett energia pótlására.

Mindenkinek köszönjük az egész éves „sportos” munkát és részvételt!

Hajrá Váci!!!

Czabai Veronika nevelőtanár

Operakaland

Dátum: 2017. május 22.E hónapban került sor az egész éves Operakaland befejező előadásának a megtekintésére.

Az Erkel Színházban tanulóinkkal Erkel Ferenc: Bánk bán című előadását néztük meg, amely nagy sikert aratott diákokhoz szóló, igen színvonalas előadása által.

Köszönjük a lehetőséget, nagyon várjuk a következő tanév Operakaland előadásait.

Bp., 2017. 05.22.
Poharánszki Magdolna
kísérő tanár

Tudatos cselekvéssel te is csökkentheted ökológiai lábnyomod

Dátum: 2017. május 22.A fenti címet viselte az a programsorozat, amely kapcsolódott a Fenntarthatóság-környezettudatosság Témahéthez.

A kollégiumban a diákok környezettudatos szemléletének formálása több lépcsőben történik. A KNOAP-ban foglaltakhoz igazodva, tanulóink alapprogrami foglalkozások keretében ismerkedhetnek meg olyan kifejezésekkel és ezt előidéző okozati összefüggésekkel, mint globális válság, urbanizációs problémák, túlnépesedés, üvegházhatás, vízszennyezés, népességrobbanás, élelmezési válság, nem megújuló energiaforrások.

Az elméleti alapokat egyéni cselekvéssé formálva, márciusban a WWF Föld Órája világméretű önkéntes kezdeményezéshez csatlakozva, mi is kikapcsoltuk, kihúztuk, leállítottuk az összes elektromos kütyüt ”a Földért”, és kimentünk a természetbe. Ezzel is ráirányítva tanulóink figyelmét a környezetszennyezés, a túlfogyasztás, a felelőtlen felhasználói magatartás veszélyeire.

A „globális Vácis” felelősségvállalás és együttműködés folytatásaként, mind a hat emeleti közösséget felkértük, hogy a „Madarak és Fák Napjára” – május 10-re – újrahasznosított anyagokból készítsenek el egy madáretetőt. Az elkészült kreatív alkotásokat kiállítva, megcsodálva, majd értékelve, madáreleséggel feltöltve elhelyeztük kollégiumunk kertjében.

Ezen jeles nap részeként diákjaink egy Környezettudatossági felmérést tölthettek ki, természetesen környezetbarát újrahasznosított papíron, számot adva arról, hogy elméleti tudásukat hogyan tudják átültetni a gyakorlatba.

A legügyesebb válaszadókat zöldbarát, összehajtható táskával jutalmaztuk.

Helyezettek:

A/I: Juhász Éva,
A/II: Szabó Borostyán,
A/III: Szabó Cintia,
B/I: Gila Gergő,
B/II: Dallos Dávid,
B/III: Ritter Dávid

A programsorozat részeként Poharánszki Magdolna tanárnő tolmácsolásában a védett madarakról, állatokról hallhattak diákjaink egy összeállítást, majd a kiállított paravánunkhoz illesztve Kiss Ágota tanárnő fenntartható életmódbeli tudatos vásárlói és fogyasztói tanácsokkal látta el őket.

A témanap zárásaként – kertrendezés után ásót ragadva – elültettünk közösen négy gyönyörű szép cserjét a kollégium kertjében, majd fogadalmat tettünk a Föld imája szövegére. Ezt követően a kézvédőket felhúzva összegyűjtöttük a kollégium körül az eldobált szemetet.

Szervező tanárok: Kiss Ágota, Biró Andrea, Ozsváth Orsolya

Budapest, 2017. május 16.

Az idei tanév díjazottjai

Dátum: 2017. május 16.


<< Előző oldal 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 Következő oldal >>

Content Management Powered by UTF-8 CuteNews