Tanév záró verseny a BEKK-ben

Dátum: 2017. június 12.A „Mozgásban a kollégium” programsorozat záró eseményére került sor június 8-án a BEKK szervezésében.

Kollégiumunkat 8 diáklány és 4 fiú képviselte. A sportcsarnokban a program az aerobikkal kezdődött, ahol a lányok egy alapos bemelegítésen vehettek részt. A fiúk nem éreztek elég bátorságot és erőt, hogy bekapcsolódjanak ebbe a nagyon kemény mozgásformába.

Mindeközben a BEKK-ben a vegyes páros asztalitenisz és a sakkverseny zajlott. Fél órás zenés aerobikot a sorverseny követte, ahol 8 fős vegyes csapatokkal lehetett nevezni.

A Vácin kívül még a BEKK és a József Attila kollégium indított csapatot. Hat feladatot váltóban kellett megoldaniuk a versenyzőknek, az utolsó feladat pedig sorverseny volt, ami nagy derültséget okozott.

A jó hangulatú sorversenyt a Váci csapata a 2. helyen zárta. Az asztalitenisz Vácis vegyes párosa Gál Boglárka és Fekete Máté, szintén a 2. helyet szerezte meg.

A díjkiosztás sajnos nem rendhagyó módon zajlott, ugyanis csak az első helyezettek részesültek elismerésben.

Köszönjük, hogy ilyen szép eredménnyel és nagy számban tudtuk képviselni kollégiumunkat a vizsgák és év végi hajtás ellenére:

Banka Ottília,
Boldogh Rebeka,
Boráros Viktória,
Dandé Daniella,
Gál Boglárka,
Korom Csenge,
Nagy Anna,
Rostás Brigitta,
Borhegyi Richárd,
Fekete Máté,
Nagybányai László,
Szalai Bence.

HAJRÁ VÁCI!!!

Sportosan kellemes nyarat kívánunk mindenkinek!

Köszönjük a segítséget és felkészítést Átó Csilla tanárnőnek és Bódi János tanár úrnak!


Czabai Veronika nevelőtanár

Könyvtári leltározás

Dátum: 2017. június 12.Könyvtáros váltás és a kötelező leltárazás miatt a kollégiumunk könyvtárában leltározás folyik Lampert Péter könyvtár-informatikus nevelőtanár vezetésével.

Itt a diákok megismerkedhetnek számos könyvvel, az adatbázis kezelésével, a könyvtárrendszerrel és magával a könyvtárral is.

A diákoknak ez egy megfelelő kikapcsolódási módszer, mert egy otthonias környezetben, jó társasággal dolgozhatnak az ide ellátogatók, és nem utolsósorban még a többi kollégista társukat is megismerhetik. A segítők könyveket pakolnak, vonalkódokkal foglalkoznak, és az informatikát tanuló diákok még adatbázist kezelnek.

Legfőbb segítőink közé sorolhatjuk Szedlák Csabát, aki kiemelkedő teljesítményével segíti a munkát, Oláh Gábor Imrét, aki az adatbázist kezeli, amikor csak lehet, és nem utolsó sorban Lampert Péter tanár urat, aki a munkafolyamatot koordinálja.

😊

Nemzeti Összetartozás Napja

Dátum: 2017. június 12.Idén hetedik alkalommal rendeztük meg kollégiumunkban a Nemzeti Összetartozás Napját.

Rendhagyó megemlékezésünket Juhász Gyula Trianon című versének gyönyörű soraival kezdtük, melyet Török Ida diákunk előadásában hallgathattunk meg. A trianoni békediktátum megszületésének okait, pontjait, máig tartó következményeit, az emberi sorsokra gyakorolt hatását a Feltámadásra várva című film képsoraival elevenítettük meg. A Szent László-emlékév és az Arany János emlékév kapcsán lehetőségünk volt arra is, hogy tanúságot tegyünk a magyarság összetartozása mellett, kihangsúlyozva a közös gyökerek, a közös nyelv és a nemzeti érzés egységét.

Kollégiumunkban nagy figyelmet szentelünk arra, hogy ugyanolyan szeretettel fogadjuk a határon túlról érkező diákokat, mint anyaországi társaikat. Vámosi Irénke tanárnő segítségével a kárpátaljai, Káldi Etelka tanárnő segítségével a délvidéki magyarság fiataljaival tartjuk a kapcsolatot, ezáltal erősítve mindannyiunkban az összetartozás érzését.

Tóth Zsigmondné
nevelőtanár

Meglepetésvendég a tanévzáró Kitekintő programban

Dátum: 2017. június 12.2017. május 16-án meglepetésvendég jöttére vártak mindazok a kollégák és diákok, akik az intézmény konferenciatermében gyűltek össze.

Az ötletes plakát, a témához illeszkedő népzene, ezúttal a tápiószentmártoni Tóthágas zenekar CD-jéről, a kivetítőn megjelenő tótágast álló fiúcska személyéről hamarosan kiderült, hogy a vendég itt van közöttünk: Dr. Tóth Gyula Ernő tanár úr.

Minden tanév végén egy-egy tanár kollégát kérünk fel bemutatkozásra kedvtelése tárgyából, amolyan életút-interjú formájában, szolid kis kiállítással egybekötve. Így történt ez most is!! Az esten készült mellékelt fotókon jól látható, jókedvben és nevetésben nem volt hiány!!!

A pörgő ritmus és a Tanár Úr sziporkái, nagyszerű karikatúrái és az azokhoz fűződő vidám, önmagukban tanulságot hordozó történetei, pillanatok alatt magukkal ragadták a jelenlévőket. Köszönjük Tanár Úr, hogy megosztotta velünk tapasztalatokban bővelkedő életútja történéseit! Köszönjük a színes szalaggal átkötött és célba juttatott üzeneteit!!! Jó volt újra együtt, jó volt Veletek, Kollégák és Diákok!!!

Jövőre folytatjuk!!!

Kihívás napi tanár-diák kispályás foci

Dátum: 2017. június 8.A barátságos tanár-diák kispályás labdarúgó torna május 31-én került megrendezésre 3 csapat részvételével.

Az esemény nyitómeccse a lány csapat tanárok elleni küzdelme volt, ahol a kihívást a tanár uraknak inkább a hőség adta. A diáklányok bátran szembeszálltak és küzdöttek a tanárokkal. Ezt követően a fiú diák csapat ellen is megállták a helyüket, ahol azonban megmutatkozott a tudásbeli különbség. Na persze, ahogy a nagyok mondják: a részvétel a fontos… és valóban. A következő mérkőzés már nagyobb küzdelmet és szorosabb eredményt hozott, ahol a tanárok és a fiú diákok csapata mérte össze tudását. A végén nagy küzdelemben a fiú diákok csapata nyerte a mérkőzést. A közönség jó hangulatú mérkőzéseket láthatott, a játékosok pedig ásványvízzel és gyümölccsel pótolhatták az elveszített folyadékot és tápanyagot. Az időjárás is hozzájárult a frissítéshez egy kis záporesővel.

Kollégiumunk ezzel az eseménnyel zárta le az idei tanév sportrendezvényeit, a legsportosabb diákjainkat egy „Váci Mihály Kollégium” feliratú pólóval jutalmaztuk.

Boldogh Rebeka,
Banka Ottília,
Juhász Tamás,
Tolnai Ferenc és
Trembeczki József

képviselte kollégiumunkat a „Mozgásban a kollégium” programsorozatában, illetve a legtöbb alkalommal vettek részt edzéseken és házi versenyeken.

A Kihívás Napján résztvevő diákok „Sport” szeletet kaptak az elveszett energia pótlására.

Mindenkinek köszönjük az egész éves „sportos” munkát és részvételt!

Hajrá Váci!!!

Czabai Veronika nevelőtanár

<< Előző oldal 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 Következő oldal >>

Content Management Powered by UTF-8 CuteNews