Köszönet a témahétért

Dátum: 2017. június 14.


Sétahajózás a Dunán

Dátum: 2017. június 14.Ezt a tanévet a 3.3-as csoport hajókirándulással zárta. Az alapprogrami foglalkozásokon több alkalommal is megismertük Budapest egy-egy kiemelt városrészét, látványosságát.

Hajókirándulásunk alkalmával elénk tárult a történelmi Budapest nagyszerű látványa. A Batthyány tér megállójában szálltunk fel, s többek között láthattuk az Országház egyedülálló épületét, a csodálatos Királyi Palotát, a Gellérthegyet, a tetején lévő Fellegvárat, a Citadellát, és a Szabadság szobrot.

Elhatároztuk, hogy eljövünk és egy nagy sétát teszünk az átépített, nagyon szépen felújított Várkert Bazár egyedülálló építészeti területén.

A budapesti hidak látványa, amelyeket sikerült felismerniük tanulóinknak, örök élmény volt számukra.

Érdekesség volt az A38-as hajó, mely klubkoncertek helyszíne, valamint a Bálna Budapest kereskedelmi, kulturális, szórakoztató és vendéglátó centrum különleges épülete.

A hajózás végállomása az új Nemzeti Színháznál és a Művészetek Palotájánál volt. Most egy rövid sétát tettünk, hiszen a tanév folyamán alkalmunk volt itt lenni és több színházi előadást is megtekinteni.

A hajózási utat visszafelé a Kossuth tér irányába villamossal tettük meg, és így újra láthattuk Budapest csodálatosan szép panorámáját!
Elhatároztuk, hogy ősszel új kollégista diákjainkkal ismét eljövünk, hogy Ők is részesei legyenek e felejthetetlen élménynek.

Bp., 2017.06.14.

Poharánszki Magdolna
szervezőtanár

Tanév záró verseny a BEKK-ben

Dátum: 2017. június 12.A „Mozgásban a kollégium” programsorozat záró eseményére került sor június 8-án a BEKK szervezésében.

Kollégiumunkat 8 diáklány és 4 fiú képviselte. A sportcsarnokban a program az aerobikkal kezdődött, ahol a lányok egy alapos bemelegítésen vehettek részt. A fiúk nem éreztek elég bátorságot és erőt, hogy bekapcsolódjanak ebbe a nagyon kemény mozgásformába.

Mindeközben a BEKK-ben a vegyes páros asztalitenisz és a sakkverseny zajlott. Fél órás zenés aerobikot a sorverseny követte, ahol 8 fős vegyes csapatokkal lehetett nevezni.

A Vácin kívül még a BEKK és a József Attila kollégium indított csapatot. Hat feladatot váltóban kellett megoldaniuk a versenyzőknek, az utolsó feladat pedig sorverseny volt, ami nagy derültséget okozott.

A jó hangulatú sorversenyt a Váci csapata a 2. helyen zárta. Az asztalitenisz Vácis vegyes párosa Gál Boglárka és Fekete Máté, szintén a 2. helyet szerezte meg.

A díjkiosztás sajnos nem rendhagyó módon zajlott, ugyanis csak az első helyezettek részesültek elismerésben.

Köszönjük, hogy ilyen szép eredménnyel és nagy számban tudtuk képviselni kollégiumunkat a vizsgák és év végi hajtás ellenére:

Banka Ottília,
Boldogh Rebeka,
Boráros Viktória,
Dandé Daniella,
Gál Boglárka,
Korom Csenge,
Nagy Anna,
Rostás Brigitta,
Borhegyi Richárd,
Fekete Máté,
Nagybányai László,
Szalai Bence.

HAJRÁ VÁCI!!!

Sportosan kellemes nyarat kívánunk mindenkinek!

Köszönjük a segítséget és felkészítést Átó Csilla tanárnőnek és Bódi János tanár úrnak!


Czabai Veronika nevelőtanár

Könyvtári leltározás

Dátum: 2017. június 12.Könyvtáros váltás és a kötelező leltárazás miatt a kollégiumunk könyvtárában leltározás folyik Lampert Péter könyvtár-informatikus nevelőtanár vezetésével.

Itt a diákok megismerkedhetnek számos könyvvel, az adatbázis kezelésével, a könyvtárrendszerrel és magával a könyvtárral is.

A diákoknak ez egy megfelelő kikapcsolódási módszer, mert egy otthonias környezetben, jó társasággal dolgozhatnak az ide ellátogatók, és nem utolsósorban még a többi kollégista társukat is megismerhetik. A segítők könyveket pakolnak, vonalkódokkal foglalkoznak, és az informatikát tanuló diákok még adatbázist kezelnek.

Legfőbb segítőink közé sorolhatjuk Szedlák Csabát, aki kiemelkedő teljesítményével segíti a munkát, Oláh Gábor Imrét, aki az adatbázist kezeli, amikor csak lehet, és nem utolsó sorban Lampert Péter tanár urat, aki a munkafolyamatot koordinálja.

😊

Nemzeti Összetartozás Napja

Dátum: 2017. június 12.Idén hetedik alkalommal rendeztük meg kollégiumunkban a Nemzeti Összetartozás Napját.

Rendhagyó megemlékezésünket Juhász Gyula Trianon című versének gyönyörű soraival kezdtük, melyet Török Ida diákunk előadásában hallgathattunk meg. A trianoni békediktátum megszületésének okait, pontjait, máig tartó következményeit, az emberi sorsokra gyakorolt hatását a Feltámadásra várva című film képsoraival elevenítettük meg. A Szent László-emlékév és az Arany János emlékév kapcsán lehetőségünk volt arra is, hogy tanúságot tegyünk a magyarság összetartozása mellett, kihangsúlyozva a közös gyökerek, a közös nyelv és a nemzeti érzés egységét.

Kollégiumunkban nagy figyelmet szentelünk arra, hogy ugyanolyan szeretettel fogadjuk a határon túlról érkező diákokat, mint anyaországi társaikat. Vámosi Irénke tanárnő segítségével a kárpátaljai, Káldi Etelka tanárnő segítségével a délvidéki magyarság fiataljaival tartjuk a kapcsolatot, ezáltal erősítve mindannyiunkban az összetartozás érzését.

Tóth Zsigmondné
nevelőtanár

<< Előző oldal 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 Következő oldal >>

Content Management Powered by UTF-8 CuteNews