Kiscsizma varrása

Dátum: 2017. december 19.
Nagy készülődés, szervezés előzte meg Poharánszki Magdolna lány oldali és Lampert Péter fiú oldali csoportjának közös estéjét, amelynek célja kis Mikulás csizmák varrása és ajándékok készítése volt.

Megtörtént a varráshoz szükséges anyagok, eszközök vásárlása, előkészítése.

A nap délutánján a lányok narancsos-fahéjas teát készítettek, a fiúk pizzát hozattak.

19.30-kor mindkét csoport igen jó hangulatban kezdte el a közös szabás-varrást! Öröm volt látni a sok készülő kis ajándékot, a kedves meglepetéseket!

Az est végét a nagy adag pizza és a finom tea koronázta meg!

Az idő úgy elrepült, hogy észre sem vettük a múlását. Mindenki boldogan vitte el az elkészített ajándékát és megfogadtuk, hogy a 2. félévben is folytatjuk közös programjainkat.

Bp., 2017.12.14.
Poharánszki Magdolna és Lampert Péter
szervezők

Meglepetés parti

Dátum: 2017. december 19.
Több mint 10 éve gyűlünk össze a III. emeleten, hogy színes műsorral ajándékozzuk meg egymást.

Hagyományainkhoz híven az est a Diákgaléria megújításával kezdődött. A közösség grafikáknak, akvarelleknek, fotóknak és verseknek örülhetett.
Az emeleti tanárok az idén verset mondtak az ünnep tiszteletére.

A diákság egy része táncolt, szavalt, énekelt, irodalmi szemelvényeket ismertetett, s a nézőtéren helyet foglaló közönség pedig jól szórakozott.

Az idei alkalmunk vezérfonala a gazdag népi kultúránk felidézése mentén, annak megszerettetése, a megőrzésére való felhívás is volt.
Ebben jeleskedett a III/2-es csoport, amelynek „leánysága” teljes létszámban és vidám hangulatban táncolt.

Utána igazi vendéglátással koronáztuk meg a hagyományos, közösségi estünket.

Bp., 2017.12.15.
Leány oldal – 3.em.

KARÁCSONYI VÁSÁR

A hagyományos karácsonyi vásár és workshop jó hangulatban zajlott.

A szorgos készülődés meghozta gyümölcsét. A környezettudatosság, újrahasznosítás jegyében sokan hoztak be ruhákat, használati tárgyakat. A vásáron befolyt összegből egy JBL hangfalat veszünk.

A workshopon a saját készítésű kerámiától a papírból készült díszekig, a kézi készítésű szappantól a kozmetikumokig sok mindent meg lehetett találni és több tárgyat saját kezűleg elkészíteni.


Biró Andrea
Gáspár Ágnes
Gyömrei Ágota
nevelőtanárok


2017. december 12.

Kreatív adventi készülődés

Dátum: 2017. december 14.
Advent nem csak a lelki elmélyülés, hanem a karácsonyi készülődés időszaka is. Csoportfoglalkozáson felelevenítettük, hogy mely népszokások jellemzőek erre az időszakra, mit jelent a regölés, betlehemezés. A Mikulás kultusz honnét jött, milyen szimbolikus jelentése van a négy gyertyának az adventi koszorún, illetve melyek a karácsonyi asztal szimbólumai.

Kreatív karácsonyi készülődés lévén mindenki saját ízlésének megfelelően elkészítette a most nagyon népszerű és divatos Grincsfáját.

Kiss Ágota
Csoportnevelőtanár

Budapest, 2017. 12. 11.

A Digitális Jövő harmadik foglalkozása

Dátum: 2017. december 7.
A harmadik foglalkozást Lampert Péter könyvtáros tanár tartotta a kollégium könyvtárában, ahol az Interneten történő vásárlás lehetőségeit és veszélyeit mutatta be. Oly mértékben volt életszerű a bemutató, hogy Lampert tanár úr egy olcsóbb dolgot az órán rendelt meg Kínából, hogy bemutassa, hogy milyen a rendelés folyamata, és hogy mire kell nagyon odafigyelnünk.

Lampert tanár úr a biztonságos bankolással kezdte, megmutatva, hogy miképpen kell bankunknál egy virtuális számlát nyitni, amiről csak egy bizonyos, általunk meghatározott összeget lehet leemelni.

Majd bemutatta, hogy milyen előnyökkel és plusz biztonsággal jár a Paypal használata.

Utána az áru kiválasztásának szempontjairól beszélt, bemutatta, hogy miképpen kell azt megrendelni, és mutatott egy olyan programot, amellyel nyomon követhetjük annak felénk vezető világkörüli útját.

Beszélt a vámolás folyamatáról, az ÁFA és a vám lehetséges összegéről, a megrendelt áru árához adódó szállítási költségekről, az áru kibontásáról (megjegyezte, hogy az áru helyett akár egy darab téglát is kaphatunk a végén, de ilyenkor kérhetünk árengedményt).

A Digitális Jövő következő foglalkozását Szaló István tanár úr fogja tartani az asztali számítógép jelenéről és jövőjéről, összehasonlítva azokat a mobil telefonok és a laptopok távlataival. Mindenkit szeretettel várunk erre a foglalkozásra is.

Szaló István
koordináló tanár

Téli álomba készül a Japán Kert

Dátum: 2017. december 7.
Bizonyára még mindig akad diák, aki nem látta az épületünk központjában megbúvó kis zöld tartományt. Az ő számukra jelezném, hogy a könyvtár folyamatos nyitvatartási ideje mellett megtekinthető a Japán Kert. Ez a kis csendes szeglet, zöld sziget a betonrengetegben, melyet a diákok, mint minden évben most is előkészítettek a télipihenőre.

Természetesen ez nem jelenti azt, hogy látogathatósága fel lenne függesztve, hiszen megfelelően felöltözve, továbbra is nyitva áll a pihenni vágyók, magányt keresők és a foglalkozások számára.

Lampert Péter
könyvtáros nevelőtanár

<< Előző oldal 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 Következő oldal >>

Content Management Powered by UTF-8 CuteNews